Административният съд в Пазарджик отхвърли рекордния иск от 400 000

...
Административният съд в Пазарджик отхвърли рекордния иск от 400 000
Коментари Харесай

Отхвърлиха рекорден иск от 400 000 лева на затворник към ГДИН

Административният съд в Пазарджик отхвърли рекордния иск от 400 000 лв. на пандизчия към Главната дирекция „ Изпълнения на наказванията “. Лишеният от независимост се жалва от неприятните условия в пандизите и упорства за отплата, предава.

Исканото обезщетение е за интервала от юни 2018 до януари 2022 година. През това време мъжът е изтърпявал наказването си в софийския затвор, в затворническото общежитие в Кремиковци и най-после в пандиза в Пазарджик.

В жалбата си, лишеният от независимост твърди, че е живял в пренаселени и мръсни килии, без самостоятелен хигиеничен възел с непрекъснато топла и студена вода. Вследствие на това мъжът получил затруднение на здравословен проблем като в това време е бил лишен от съответно лекуване.

От Дирекцията на пандизите обаче настояват противното. В показаната информация се споделя, че и на трите места за изтърпяване на наказванията пандизчията е имал персонално килийно пространство от четири квадратни метра, самостоятелен хигиеничен възел, а в резултат на съответно лекуване е подобрил и здравословния си статус.

Решението на Административния съд в Пазарджик предстои на обжалване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР