Административният съд - София постанови в петък възстановяването на длъжност

...
Административният съд - София постанови в петък възстановяването на длъжност
Коментари Харесай

Съдът върна районния кмет на Оборище на поста му

Административният съд - София постанови в петък възобновяване на служба на отстранения кмет на столичния регион " Оборище " Георги Кузмов, определен от ПП-ДБ-СС. Така съдът се произнесе в интерес на Кузмов, който обжалваше решението за свалянето си от поста на Общиската изборна комисия - София.

Сегашното решение на съда обаче може да се апелира пред Върховния административен съд от Общинската изборна комисия-София в седемдневен период

Самото решение се базираше на инспекция по сигнал, един от доста за всички определени кметове в София, а и Варна, за присъединяване в две компании . Обжалването си Кузмов аргументира с това, че не взе участие директно в ръководството на двете рекламни организации, които освен това не работят от години.

Съдът приема претекстовете му за основателни , тъй като той не е шеф, инспектор, пълномощник, ликвидатор или член на управителния съвет на тези сдружения. Така той не опонира на член 41 от закона за локалната власт. Отхвърля се и другия мотив на ОИК-София, че Кузмов не е уведомил за присъединяване си в двете компании в 30-дневен период. Той е подал декларация, само че по член 49, в което е показал присъединяване си, се показва в решението на АССГ.
 Административният съд удостовери избора на Васил Терзиев за кмет на София Обновена
Административният съд удостовери избора на Васил Терзиев за кмет на София

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване

Връщането му става ден, откакто общината назначи Милена Алексиева за краткотраен кмет отпред на " Оборище ".

Вчера пък точно в регион " Оборище " имаше митинг на жителите срещу построяването на 16-етжана постройка на мястото на остарялата баня против Румънското посолство, а пък в същия ден и. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР