Административният съд отложи за 8 декември делото срещу отказа на

...
Административният съд отложи за 8 декември делото срещу отказа на
Коментари Харесай

Съдът отложи делото за референдум в столичния квартал "Младост"

Административният съд отсрочи за 8 декември делото против отхвърли на Столичния общински съвет да се организира референдум поради презастрояването в квартал " Младост ". Причината за отлагането е събиране на доказателства, заяви БНР.

Съдебна експертиза ще би трябвало да ревизира данните, обработени от ГРАО. От тази инспекция зависи дали ще се окажат действителни 14-те хиляди подписа, събрани от комитета " За Зелен Младост ", който изиска референдума за застрояването. От тях ГРАО признаха едвам 8 000.

Ако инспекцията потвърди, че над 10% от жителите на " Младост " са поискали директно допитване, той е трябвало да бъде наложителен или е следвало да бъде утвърден от Столичния общински съвет. На съвещанието на Административния съд участваха членове на Инициативния комитет " За зелен " Младост ". В качеството си на жител бе призована и кметът на региона Десислава Иванчева.

" Ще пледираме протоколът, който е от ГРАО, да се разгласи за незабележим, защото по питане от други неправителствени организации и, надлежно от нас сме стигнали до извода, който районното министерство е изпратило до съответните неправителствени организации, че те самите нямат методика за инспекция със остаряла дата на тези данни ", сподели Иванчева пред националното радио.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР