Административният съд даде ход на делото по жалбата на Славчо

...
Административният съд даде ход на делото по жалбата на Славчо
Коментари Харесай

Тръгна делото по жалба на Славчо срещу платеното паркиране

Административният съд даде ход на делото по жалбата на Славчо Атанасов и общинските съветници от ПФ против платеното паркиране. Представителите на НФСБ дефинираха новата общинска разпоредба за паркиране пред блока против такса като незаконосъобразна. Адвокатът на Славчо Атанасов, Атанас Петров съобщи, че тя погазва правата на инвалидите и юридическите лица. Това е и повода регламента за паркиране да влезе в съда.

Според НФСБ, защото мераклиите за паркиране са доста повече от паркоместата, ще се наложи разпределение по така наречен „ лотариен принцип”, а това ще докара до съседски войни и кавги.

Към жалбата на Атанасов и съветниците от ПФ са подготвени да се причислят представител на хората с увреждания и компания. Според тях правата на инвалидите са потъпкани, защото по закон те имат право да паркират гратис на обозначените места. Според общинската разпоредба, обаче, безусловно всички места ще бъдат давани чартърен, против такса.

Адвокат Атанас Петров разяснява, че правото на юридическите лица да вземат участие за тези места също е нарушено, тъй като сега единствено физически лица се възползват от наредбите на общината.

Адвокат Евелина Божикова – процесуален представител на Общинския съвет съобщи, че общинските съветници от другите партии са на друго мнение. " Тезата на оспорващия, че лицата би трябвало да се конкурират е напълно неправилна, защото не се приказва нито за наем, нито за предписание с общинско имущество, а единствено за прилагане на общински терен против такса. ", посочи юристката.

Според Божикова, компаниите също могат да вземат участие в разпределянето на местата за паркиране пред блока. Това било ясно декларирано още в първия член на наредбата. Тя изясни, че не става въпрос за публични паркинги, а за означение на съответни терени в междублоковите пространства, които да са единствено за живеещите в най-близките жилищни здания.

" Конкуренцията е уредена посредством строго избрани правила, по одобрена скица, сходна с тази за кандидатстването за учебните заведения и детските градини. ”, съобщи Божикова.

Следващото съвещание на Административния съд е на 12 януари 2018 година.

тагове тъжба дело Административен съд Славчо Атанасов платено паркиране
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР