Административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова опроверга на

...
Административният ръководител на Софийска районна прокуратура Невена Зартова опроверга на
Коментари Харесай

Зартова: Прокуратурата не е разпореждала каквито и да е действия на съдебна охрана към МП

Административният началник на Софийска районна прокуратура Невена Зартова опроверга на брифинг изказванията на водач на политическа партия по отношение на изказвания за дейности на чиновници на Главна дирекция „ Охрана “, съобщи БГНЕС.

Прокуратурата не е разпореждала каквито и да е дейности на правосъдна защита към Министерство на правораздаването. Въпросите за горното следва да бъдат отправени към служебния министър на правораздаването господин Крум Зарков.

За следващ път призоваваме политиците да не нарушават Конституцията и законите в страната, за спазването на които тъкмо те би трябвало да дават образец на всички.

Политически операции, непочиващи на обстоятелствата и на българското законодателство, единствено задълбочават недоверието към страната и институциите. И цената още веднъж, ще повторим, заплащат не политиците, а хората. 

По-рано през днешния ден водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че " явно прокуратурата е задействала идната стъпка, наложително довеждане. Така са решили, само че прокуратурата разшири обсега на лицата, към които демонстрира интерес за разпит. Вече викат на разпит преброителите в Националния съвет на Българска социалистическа партия. Вече ме принуждават за следващ път аз да връчвам призовки на членове на Българска социалистическа партия за разпит ".

Нинова акцентира, че ма текст в закона, който споделя, че призоваването може да става и посредством шеф. Председател на партия не е шеф на членовете на партията, посочи водачът на социалистите и акцентира, че няма да извършва напътствието да връчвам призовки на членовете на Националния съвет, които би трябвало да изясняват за какво Кирил Добрев не е позволен на съвещание на Националния съвет, на което той присъстваше. 

Нинова уточни още, че са сезирали посланиците на европейските страни, сезират и инспектората на Висш съдебен съвет за дейностите на прокурора. Лидерът на левицата сподели, че са претърпели доста опити за вътрешнопартийни преврати и този няма да се получи. " Няма по този метод да позволим да слагат Българска социалистическа партия на колене, по който и да е въпрос ", безапелационна е тя.

Нинова сподели, че не се крие. По думите на водача на левицата, правосъдната защита не са я намерили, тъй като е тръгнала по-рано за председателски съвет. Тя избра да не разяснява съответното име на прокурора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР