Административните органи, организациите, предоставящи обществени услуги, лицата, осъществяващи публични функции,

...
Административните органи, организациите, предоставящи обществени услуги, лицата, осъществяващи публични функции,
Коментари Харесай

Представяме личен документ само за удостоверяване на самоличност

Административните органи, организациите, предоставящи публични услуги, лицата, осъществяващи обществени функционалности, и органите на правосъдната власт могат да изискват представянето на документ за идентичност само за засвидетелствуване на самоличността, а при нужда - и поданството. Те към този момент няма право да събират копия от  персоналните ни бумаги, в случай че това не е категорично планувано в специфичен закон или различен нормативен акт. Това одобри на второ четене Народно събрание с промени в Закона за българските персонални документи.
На пребиваващите у нас чужденци се издава карта на емигрант и краткотраен паспорт за дефинитивно овакантяване на Република България, записаха още депутатите.
Когато заявителят на персоналната карта не има документ, с който да удостовери самоличността си, както и когато е сред 14 и 18 години с родител, за който липсват данни в Националния автоматизиран информативен фонд за българските персонални документи, се показва удостоверителен документ за раждане.
От 90 на 75 дни се редуцира срокът за замяна на удостоверение за ръководство на ВПС, в случай че е подадено в дипломатическо или консулско посланичество на страната в чужбина. В случаите на замяна на шофьорската брошура заради приключване на периода на годност, при към този момент изминал период, при смяна в данните на лидера, отнасящи се до промяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на препис, може да бъде декларирана ускорена услуга за издаване до три работни дни. Отпада задължението за промяна на книжката при смяна на непрекъснат адрес в обитаемо място в границите на една област. 
При публикуван фиш, санкцията по който не е платена непринудено в седемдневен период от датата на издаването му, се счита за влезнало в действие наказателно разпореждане и се изпраща за събиране на обществения реализатор, взеха решение депутатите.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР