Административен съд София град разпореди да бъдат прекратени безусловно действията

...
Административен съд София град разпореди да бъдат прекратени безусловно действията
Коментари Харесай

ОБРАТ: Съдът спря демонтажа на Паметника на съветската армия

Административен съд София град разпореди да бъдат прекъснати абсолютно дейностите по ремонт на паметник " Паметник на Съветската войска ", извършващи се в Княжеската градина в гр. София, които не се правят в осъществяване на показан административен акт или на закона, оповестиха от институцията.

Това се Случи по искане на " Възраждане ", а като претекстове съдът показва, че не е показан административен акт, нито контракти, от които да излиза наяве, какво следва да стане с фигурите след демонтажа, къде следва да се откарат, по какъв начин би трябвало да се съхраняват, ще се предприеме ли реставрацията на паметника, каква част от отпуснатите средства ще се отделят за демонтажа, каква част за предпазване и защита и каква – реставрацията и последващото монтиране на движимостта, кои длъжностни лица следва да упражняват надзор по осъществяване демонтажа и реставрацията на паметника.

Представените доказателства не откриват дейностите да се основават на закона или на административен акт, нито да целят опазване и отбрана на движимостта – частна държавна благосъстоятелност. Не откриват и че е налице акт на ръководство на такава.

Разпореждането предстои на обжалване от регионалния шеф на гр. София в тридневен период от издаването му.

Разпореждането предстои на неотложно осъществяване от органите на полицията.

Съдът отхвърли настояването на съдружие " Гражданска самодейност за разглобяване на паметника на Съветската войска “ за конституирането му като заинтригувана страна по делото.

По искане на съдружие " ИЗПРАВИ съдебна експертиза БГ “ Административен съд София град разпореди да бъдат абсолютно прекъснати дейностите осъществявани от длъжностни лица от Областна администрация на област – София-град по разглобяване и нарязване на бронзовите фигури на " Паметника на Съветската войска.
Според съда фактическите дейности по разглобяване и нарязване на бронзовите фигури на " Паметника на Съветската войска " не се основават на административен акт или на закон и се явяват неоснователни по смисъла на член 250, алинея 1 от Административнопроцесуален кодекс.

Съдът остави без почитание настояването на съдружие " Гражданска самодейност за разглобяване на паметника на руската войска “, представлявано от Кубер Сапарев, за конституирането му като заинтересова страна по делото.

Разпореждането може да се апелира в тридневен период от издаването му по реда на глава ХІІІ от Административнопроцесуален кодекс.Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР