Административен съд – Варна прекрати производството по адм. дело №

...
Административен съд – Варна прекрати производството по адм. дело №
Коментари Харесай

Съдът не уважи жалбата на Светлозар Николов относно избора за кмет на Община Варна

Административен съд – Варна приключи производството по адм. дело № 3015/2019 година, формирано по тъжба от Светлозар Николов против Решение № 288/28.10.2019 година на Общинска изборна комисия – Варна, по отношение на извършен избор на кмет на Община Варна на 27.10.2019 година
В претекстовете си съдът сочи, че резултатът от първия тур на изборите за кмет не предстои на независим правосъден надзор, защото е част от неприключила процедура за избор на кмет и приготвя крайния акт от процедурата – с който се афишират резултатите от изборите и който е кадърен за обжалване акт. Възраженията за нарушавания на изборния развой и за нищожност на резултатите, участвалите претенденти в избора могат да създадат в производството по обжалване на крайния акт.
В този смисъл е константната и непротиворечива процедура на Върховен административен съд (напр. решение по адм.д. № 14156/15 и №14698/2015 година на ВАС).
Определението предстои на обжалване пред Върховния административен съд с частна тъжба в 7-дневен период от съобщаването му на страните.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР