Adidas и националният футболен отбор на Германия се смятат за

...
Adidas и националният футболен отбор на Германия се смятат за
Коментари Харесай

Германският футбол се разделя с adidas заради Nike и феновете са бесни

Adidas и националният футболен тим на Германия се считат за константа в международния футбол. Неслучайно екипите на Die Mannschaft постоянно са изглеждали безупречно, а винтидж моделите са се трансформирали в икона за модата.

Adidas за първи път създава екипи за тима на Германия през 1954 година Единствените случаи, в които представителният отбор на страната не носи adidas на терен, са през през 1966 и 1970 година - тогава футболистите са облечени от Umbro на Световните шампионати.

Сега следва немските футболисти още веднъж да смъкват adidas, само че този път за непрекъснато. Причината: договорка с Nike.

На 21 март Германската футболна федерация (DFB) разгласи, че Nike ще бъде новият снабдител на цялото облекло на националния тим от 2027 година като част от нова договорка, която ще продължи до 2034 година Това афишира края на 70-годишното партньорство на отбора на Германия с adidas.



DFB съобщи, че Nike е направила „ най-хубавото финансово предложение “ и е впечатлила федерацията с визията си за развиване на женския футбол, както и на аматьорския и всеобщия спорт. Все още не е обявено каква е цената на договорката.

Въпреки че това може да наподобява като незначително за незапознатите с историята на немския футбол, новината бе посрещната с отвращение от почитатели в цялата страна. 89 % от последователите, интервюирани от немското издание Kicker, изрично не са съгласни с този ход.

How do Germans feel about the national team moving from adidas to Nike?

I don’t think this poll conducted by kicker needs any translation…
— Manuel Veth (@ManuelVeth)
Дори вицеканцлерът на Германия, Роберт Хабек, изрази мнение след изказването на DFB: „ Трудно мога да си показва немската фланелка без трите линии. "

„ За мен adidas и (комбинацията) черно-червено-златно постоянно са били едно цяло. Част от немската еднаквост. Бих желал да видя малко повече локален национализъм. “

В последна сметка adidas не е просто снабдител на облекло за мачове. Adidas е немска марка, учредена от немец и основана в първичния си немски щаб. Етикет, който е синоним на страната и е надълбоко затвърден в богатото и обстойно спортно завещание на нацията.

Още от 1954 година Ади Даслер, създателят на adidas, и тогавашният треньор на Западна Германия Сеп Хербергер са сътрудници, напомня Highsnobiety.

По това време двамата седят един до различен и гледат по какъв начин мъжкият тим печели Световната купа за първи път, до момента в който носи бутонки на adidas.



По време на Европейското състезание по футбол това лято, чийто хазаин е Германия, adidas ще достави екипите на седем национални тима, в това число на Германия, на Италия и на Испания.

Съобщението на DFB идва в неприятен миг за adidas. Миналата седмица компанията регистрира чиста загуба от 63 милиона $ за 2023 година, като се базира на (лейбълът на Кание Уест) и огромен налог задължение.

Adidas и Германия са „ хлябът и маслото " на футбола през последните 70 години. За мнозина партньорство е отговорно както за някои от най-емблематичните фланелки в историята на спорта, по този начин и за най-силните моменти на тима.

През 2027 година обаче една от най-красивите " любовни " истории във футбола завършва, за положително или за неприятно.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР