Аденомът на простатата е едно от най-често срещаните доброкачествени състояния

...
Аденомът на простатата е едно от най-често срещаните доброкачествени състояния
Коментари Харесай

Лапароскопска операция спасява мъже

Аденомът на простатата е едно от най-често срещаните доброкачествени положения при мъжете, което въздейства доста мощно върху всекидневието на пациентите и нощния им сън.

Ракът на простатата визира извънредно доста мъже, основно в преклонна възраст. Веднъж диагностицирано, злокачественото заболяване се нуждае от лекуване, съобразено с всеки обособен пациент. Оздравяване е изцяло допустимо, изключително при израстък, който няма метастази и не е напуснал границите на простатната жлеза.

В “Хил клиник” имат стотици излекувани пациенти с лапароскопска радикална простатектомия. Наскоро в клиниката направиха серия интервенции на пациенти с простатен карцином под управлението на немския професор Щолценбург.

Урологът доктор Георгиев споделя, че при двама от тях при обикновен профилактичен обзор (само за последния месец в клиниката са прегледани повече от 450 души в зряла възраст) били открити стойности на PSA, които го навели на подозрения за рак на простатата.

Били назначени биопсии и други проучвания, с цел да се потвърди по категоричен метод, че се касае за недоброкачествен развой. Пациентите били оперирани с лапароскопски способ и сега се усещат чудесно. Изследванията посочили, че туморите са отстранени напълно.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР