Adelaide International 1, осминафиналМарта Костюк – Елена Рибакина 6-7(5), 6-2,

...
Adelaide International 1, осминафиналМарта Костюк – Елена Рибакина 6-7(5), 6-2,
Коментари Харесай

Андрееску и Рибакина отпаднаха от турнира в Аделаида


Adelaide International 1, осминафинал

Марта Костюк – Елена Рибакина 6-7(5), 6-2, 6-3

Бианка Андрееску – Вероника Кудерметова 4-6, 0-6

Две от звездите на WTA 500 шампионата в Аделаида – Елена Рибакина и Бианка Андрееску, напуснаха конкуренцията още на осминафиналите. Двете „ мейджър “ шампионки претърпяха провали надлежно от Марта Костюк и Вероника Кудерметова, като успеха на рускинята значи, че две от четирите топ сложени към този момент са на четвъртфинал, като на следващия ден към тях може да се причисли и оглавяващата схемата Онс Жабур.

Рибакина пропусна две благоприятни условия за пробив при 1-0, а след това Костюк също пропиля два брейкпойнта при 4-4. В десетия гейм шампионката на Уимбълдън стигна до три следващи сетбола, само че не съумя да осъществя нито един от тях и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него Рибакина навакса пасив от 0-2, след което пропусна още един късмет да завърши сета, преди въпреки всичко да го направи при 7-6(5).

Втората част стартира доста по-добре за Костюк, която съумя да относително елементарно да натрупа задатък от 3-0. Рибакина редуцира пасива си, само че по-късно пропусна опция за пробив и украинката възвърне разлиакта от три гейма. Световната №21 опита да противодейства, само че Костюк отговори с още един пробив за 6-2.

Рибакина проби при започване на заключителни сет, само че по-късно Костюк осъществя два следващи брейка за 4-1. Това се оказа повратният миг, защото украинката не позволи водачеството ѝ да бъде застрашено и приключи мача със сервис гейм на нула за крайното 6-7(5), 6-2, 6-3.

В последният мач от днешната стратегия на корта излязоха Бианка Андрееску и поставената под №4 Вероника Кудерметова. Мачът стартира вихрено за канадката, която на два пъти проби сервиса на своята съперничка и поведе с 4-0. Впоследствие обаче в играта на Андрееску настъпи фрапантен спад, до момента в който Кудерметова усъвършенства доста представянето си. Световната №9 направи изумителна серия от 12 следващи извоювани гейма, триумфирайки с 6-4, 6-0 след 78 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР