Адара Маите Перес от Мексико е на 9 години, има

...
Адара Маите Перес от Мексико е на 9 години, има
Коментари Харесай

9-годишно момиче с аутизъм има по-високо IQ от Айнщайн

Адара Маите Перес от Мексико е на 9 години, има синдром на Аспергер, както и IQ 162. Тя е записана в два колежа и скоро се надява да бъде призната в университета в Аризона, където ще учи астрономия и мечтае някой ден да получи работа в НАСА.

Нейният коефициент на просветеност е по-висок от този на най-големия ѝ кумир Алберт Айнщайн, написа trafficnews.bg.

Когато Адара била на към 4 години била диагностицирана със синдром на Аспергер - едно от нарушаванията в аутистичния набор и дните в учебно заведение били изключително сложни за нея. Съучениците ѝ я наричали „ странна “ и ѝ се подигравали, а учителите не вярвали, че ще реализира доста.

Когато майка ѝ Нали Санчес видяла с очите си по какъв начин нейните съученици се отнасят с Адара, тя осъзнава с какви проблеми се сблъсква щерка ѝ. Момичето било толкоз тъжно, че споделило на майка си, че към този момент не желае да върви на учебно заведение.

Майка ѝ знаела, че обичаните занимания на Адара са математика и химия, която даже още не е почнала да учи в учебно заведение, по тази причина решила да заведе момичето на психиатър.

Там Адара била диагностицирана, а психиатърът и предложил да и създадат тест за просветеност, който посочил нейния висок коефициент на просветеност.



На родителите на Адара било казано, че дребното им момиченце е могло да учи по специфична образователна стратегия и с помощта на потенциала си тя приключила гимназия единствено на осем години.

След това, през 2019 година, Адара се записва по едно и също време в два онлайн факултета, изучавайки индустриално инженерство и математика.

Желанието на това младо момиче е да стане астрофизик и, както тя споделя, да се опита да направи позитивна смяна в света. НАСА научи за нейната история и Адара получи покана да посети Тексаския галактически център, като и бе препоръчано да учи астрономия в университета в Аризона.

Адара приема и двете оферти и в този момент се пробва да овладее британски, преди да стартира идващото огромно предизвикателство. Според майка ѝ Адара ще постави приемния изпит след към година.

Миналата година Адара изнесе лекция за черните дупки в един от университетите в Тихуана и публиката остана без думи от нейното познание:

„ Бях сюрпризиран, че тя е толкоз малко момиче и знае повече от всеки възрастен и посещава два колежа “, сподели студент, който участва на лекцията.



Черпейки ентусиазъм от здравословното си положение, Адара стартира работа по устройство за подкрепяне на деца с аутизъм предходната година:

„ Правя гривна, която " мери " страстите на децата с аутизъм, тъй че родителите да могат да схванат по какъв начин в действителност се усеща детето им “, сподели тя.

През 2019 година това необикновено момиче влезе в листата на Forbes за 100-те най-могъщи дами в Мексико.

Младото момиче е написало и книга, озаглавена „ Не се предавай “ и се надява, че след следването си ще има опция да работи в НАСА и даже да бъде част от задача на Марс.

За всички, които са се сблъскали с доста компликации в живота, Адара има единствено един съвет: " Не се предавайте. И в случай че не ви харесва къде сте в този момент, започнете да планирате къде желаете да бъдете. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР