Адаптиран към Омикрон бустер за ваксина срещу COVID-19, разработен от

...
Адаптиран към Омикрон бустер за ваксина срещу COVID-19, разработен от
Коментари Харесай

Адаптиран към Омикрон бустер рязко намалява тежкото боледуване при най-възрастните - Здраве

Адаптиран към Омикрон бустер за ваксина против COVID-19, създаден от " Пфайзер " и " Бионтех ", внезапно понижава хоспитализациите измежду по-възрастни пациенти, оповестиха израелски учени, представени от Ройтерс.

Проучването е на откриватели от доставчика на здравни услуги „ Клалит “, университета Бен-Гурион в Негев и колежа „ Сапир “. Резултатите от него към момента не са минали самостоятелна инспекция.

Изследването откри 81% понижение на хоспитализациите измежду хора на възраст 65 и повече години, които са получили бустер спрямо тези, които преди този момент са получили най-малко две имунизации против КОВИД, само че не и приспособения за Омикрон бустер.

Проучването е извършено от края на септември доникъде на декември м. година и включва 622 701 души на възраст 65 и повече години, които дават отговор на изискванията за използване на двувалентния бустер. Сред тях 85 314 души, или 14%, са го получили.

Хоспитализация поради COVID-19 е настъпила при шестима души с бустер и при 297 участници, които не са го получили. Смърт от коронавирус е записана при 1 адресат на бустера и при 73 участници, които не са го получили.

Въпреки че спадът от 86% в смъртността е статистически граничен заради относително ниските равнища на смъртност в страната, резултатите въпреки всичко са впечатляващи, споделиха откривателите.

Участниците, които са получили двувалентната бустерна ваксина, са имали по-ниска хоспитализация и смъртност поради COVID-19 от нереципиенти до 70 дни след имунизацията.

Докато двувалентният бустер е ориентиран към истинския вариант и неговия подвариант на Омикрон BA.4/BA.5, учените сега се концентрират върху различен подвариант на Омикрон - XBB.1.5, който към този момент се популяризира бързо в Съединените щати.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР