Адаптацията на Кирил Десподов в гръцкия ПАОК върви чудесно, призна

...
Адаптацията на Кирил Десподов в гръцкия ПАОК върви чудесно, призна
Коментари Харесай

Десподов: Мога да сравня феновете на ПАОК само с тези на ЦСКА

Адаптацията на Кирил Десподов в гръцкия ПАОК върви отлично, призна самият той в особено изявление за предаването " Арена спорт ". Далеч нетолкова спокойна е ситуацията обаче в представителния ни отбор, съгласно него.

" Чувствам се чудесно, започнах да встъпвам добре в ситуацията на тима. Всеки един състезател има потребност да се приспособява, обикновено е, по този начин беше и като бях в Австрия, и в Италия. Винаги се желае някакво време, някакви месеци да навлезеш в ситуацията на тима - нови футболисти, нов треньор, нови визии, само че мисля, че добре се включвам и добре се случват нещата при мен ", съобщи Десподов.

Един от факторите, които оказват помощ на Десподов за плавната акомодация, са последователите, чиято поддръжка към отбора се усеща непрекъснато, споделя нападателят.

" Мога да ги сравня само с почитателите на ЦСКА, само че тук е доста по-голяма фенска маса. Когато се играе мач от гръцкото състезание, умерено идват по 20 хиляди на мач, няма значение с кого играем. А когато има дерби, има по 30 хиляди, стадионът е цялостен. Обстановката е много по-емоционална, а почитателите основават много хубава атмосфера ", показа футболистът.
 Десподов разкри задачите си в ПАОК
Десподов разкри задачите си в ПАОК

Ето детайлности

ПАОК се показва доста добре в шампионата на Гърция, като е на единствено 2 точки зад водача Олимпиакос.

" Аз мисля, че тимът е много мощен. Имаме извънредно добър колектив в съблекалнията, треньорът ни е доста огромен стратег, има съществени условия, само че виждам, че нещата се получават. Имаме положителни играчи и имаме действителни шансове да се борим да станем първенци тази година ", разяснява Кирил Десподов.

Той показа, че се усеща по-спокойно да играе в Гърция.

" Чувствам се действително по-добре. Исках да изляза в чужбина. Истината е, че получих няколко положителни предложения, което е доста похвално за български състезател. Три-четири предложения имах лятото, беше време да изляза на открито. Направих верния избор - харесва ми и тимът, и треньорът, и градът, и страната. Определено се усещам по-спокойно ", изясни играчът на ПАОК.

Резултатите на националния тим в последните години са слаби, меко казано. И е обикновено някой да носи отговорност за тях. Още по-нормално е измежду тези хора да е капитанът на представителния ни отбор.

" При мен постоянно е имало носене на отговорност, аз бях и втори капитан на Лудогорец, доколкото Антон Недялков беше контузен. Винаги има отговорност, даже и да не носиш лентата. Определено постоянно се чака повече от мен, изключително от две години и половина насам, откогато съм капитан на националния тим. Да носиш капитанската лента на България е изключителна отговорност - на и отвън терена. Вие знаете, че аз постоянно приказвам пред вас, в никакъв случай не съм крил, даже и да е неприятен резултатът. Не може да се приказва, единствено когато резултатът е добър ", съобщи Десподов.

Националният тим би трябвало бързо да не помни 2023 година, счита Десподов. И прибавя, че е време България да тръгне във възходяща линия.

" Надявам се да тръгнем в вярната посока, да не тръгнем отново в неверната. Ако гледаме резултатите през тази година - в действителност не са положителни. Да приключим последни в групата с 4 точки... само че е доста тъпо, че по този начин се развиха нещата в последните секунди. Не го заслужавахме. То постоянно се споделя " в случай че ", само че в случай че се бяха развили по различен метод нещата, да не губим в три мача в последните секунди, можеше да имаме повече точки и да се приказва, че сме тръгнали в вярната посока и че всичко е наред. Определено в този момент тези два мача против Унгария и Сърбия дават една положителна тенденция, уповавам се да е вярната и следващата година да стартираме към този момент да реализираме положителни резултати и триумфи. Аз съм в националния тим от 8-9 години. Може би при господин Хубчев имахме напредък и 3 победи в квалификациите, имаше положително въодушевление към нас, към тима. След това към този момент не успяхме още веднъж да се класираме, в действителност стартира да става по табиет на хората, те не го одобряват на съществено националния тим съгласно мен. Те го виждат като опция да се майтапят с футболисти, да се присмиват, че не сме съумели да бием Литва. То и за нас не е ок, ние в никакъв случай няма да кажем: " Да, ок е да не биеш Литва. " Разбира се - и ние всеки мач излизаме, с цел да победим. Определено напоследък доста, доста, доста отрицателна е обстановката в България към националния тим ", сподели Кирил Десподов.

Десподов надалеч не се е откъснал от събитията в нашето състезание, като направи и прогноза за това кой ще ликува в края на сезона.

" Следя тимовете и шампионата, нека и тази година да е забавно, да има конкуренция до края, да има хубави мачове и конкуренция до края, тъй като това нещо прави по-силно и шампионата, когато има конкуренция до края. Аз го споделих и когато направих прехвърлянето, съгласно мен Лудогорец ще бъде първенец ", съобщи Кирил Десподов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР