ADAC Opel e-Rally Cup започва втория си сезон с подобрения

...
ADAC Opel e-Rally Cup започва втория си сезон с подобрения
Коментари Харесай

ADAC Opel e-Rally Cup – подготовка за сезон 2022

ADAC Opel e-Rally Cup стартира втория си сезон с усъвършенствания в детайлите
Седем атрактивни надпревари в Германия, Австрия, Франция и Холандия
Производителността и подобренията на Corsa-e Rally се усилиха

След като електрическата Opel Corsa-e Rally пресече финиша във финалния кръг на миналогодишната ADAC Opel e-Rally Cup, започва подготовката за сезон 2022 година Започнаха и усъвършенствания на Corsa-e Rally.

През зимата ADAC и Opel се постараха и поставиха оптимални старания да създадат първото в света съревнование даващо самопризнание и приз на електрически коли още по-добро. През новия сезон на 2022 ADAC Opel e-Rally Cup дава обещание да бъде разнообразно и цялостно с страсти и неспокойствие.

Първо, календарът за 2022 година е доста по-привлекателен и интернационален. В допълнение към кръговете от немския рали шампионат, електрическите коли с акумулатори със 100 kW (136 к.с.) ще се състезават на също толкоз предизвикателни и вълнуващи трасета в прилежащите страни. Рали ADAC Sulingen, ADAC Rally Stemweder Berg, ADAC Saarland-Pfalz Rally и ADAC 3-Städte рали образуват немската основа. Те се допълват от рали ELE в Холандия, рали Weiz в Австрия и рали Mont Blanc във френските Алпи.

Фина конфигурация: По-добър тон, още по-добро сцепление

Въпреки високата надеждност и впечатляващото показване на Opel Corsa-e Rally, технологията на революционния рали автомобил бе в допълнение усъвършенствана. Например диференциалът с лимитирано превъртане подсигурява по-добро сцепление на пътя. Озвучителната система е усъвършенствана като част от цялостната идея за сигурност, което прави електрическия рали автомобил по-лесен за чуване и усъвършенства акустичната му прелест.

Имиджът на електрифицираните рали надпревари продължава да набира мощ. Отбори и водачи от цяла Европа демонстрират интерес към ADAC Opel e-Rally Cup. Младежите от ралито гледат на наградния фонд от 100 000 евро като неповторим късмет. След като потвърдят уменията си те ще могат да преминат в младежкия тим на ADAC Opel Rally през идната година. Там те ще седнат зад кормилото на Opel Corsa Rally4 и ще се състезават в интернационалните ралита.

„ С ADAC Opel e-Rally Cup дългогодишните сътрудници ADAC и Opel сътвориха крайъгълен камък в интернационалния моторен спорт “, сподели Йорг Шрот, шеф на Opel Motorsport. „ Доказахме, че електрическото рали е сполучливо и вълнуващо. Купата ще бъде още по-примамлива през този сезон, с помощта на извънредно атрактивния календар и фината конфигурация на технологията на колите. ”

„ ADAC Opel e-Rally Cup е от огромно значение за тактиката за мобилна резистентност на ADAC, в която електрическите коли като част от бъдещия моторен спорт играят пионерска роля “, прибавя шефът на ADAC Motorsport, Томас Вос. „ Спортът претърпява огромни промени. ADAC и Opel желаят да допринесат интензивно за тази трансформация; и през днешния ден първата в международен мащаб електрическа рали купа показва по какъв начин може да наподобява бъдещето. ”

ADAC Opel e-Rally Cup 2022 - Календар

06./07.05.- ADAC Actronics Rally Sulingen*- Германия
20./21.05.- ELE Rally, Айндховен- Нидерландия
10./11.06.- ADAC Rally Stemweder Berg*, Любек- Германия
14.-16.07.- Rally Weiz- Австрия
19./20.08.- ADAC Saarland-Pfalz Rally*, Санкт Вендел- Германия
08.-10.09.- Rally Mont-Blanc, Морзин- Франция
14./15.10.- ADAC 3-Städte Rally*, Бавария- Германия

* Германският рали шампионат

Източник: www.opel.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР