Ада Хегерберг се радва на забележителен сезон с екипа на

...
Ада Хегерберг се радва на забележителен сезон с екипа на
Коментари Харесай

Норвежката, която вкарва колкото Кристиано Роналдо в Шампионска лига

Ада Хегерберг се радва на незабравим сезон с екипа на Олимпик (Лион). 22-годишната норвежка завоюва требъл, защитавайки цветовете на френския гранд. Нападателката оказа помощ за призово класиране в локалния шампионат, шампионата за националната купа и Шампионска лига. Реализаторските ѝ умения я сложиха преди всичко в класацията " Футболист на годината " на " BBC ".

Хегерберг сграбчи и норвежката " златна топка ". При това за втора поредна година. Показателите ѝ през сегашния сезон в " шампионата на богатите " са красноречиви - 14 гола в 8 мача. За информация актуалният голмайстор в мъжкото издание - Кристиано Роналдо е отбелязал 15 в 12 срещи.

" Израснах във футболно семейство. В къщи непрекъснато се говореше единствено за играта. От дребна тя значи доста за мен ", споделя звездата на Лион след подготовка.

Талантливата състезателка стартира да играе на най-високо ниво още от 15-годишна. Все отново, ранното ѝ развиване не се нрави на всички.

" Родителите ми не харесваха, че непрекъснато желаех да играя с момчетата. Бях на тяхното равнище. Юношеските спаринги сред двата пола са нещо обикновено, само че казусът е, че дамите не получават еднообразно отношение с мъжете в този спорт ", споделя звездата.

Приложеното видео включва част от най-големите имена в женския футбол сега. Снимано е на 13 неповторими места и е част от акцията на УЕФА " Заедно сме по-силни ".

Нейната цел е да получи по-широк отзив и измежду представителите на нежния пол. " Чувствам този план като нещо свое. Трябва да вдъхновим повече млади девойки да играят футбол. За мен е привилегия да съм тук ", призна Хегерберг, която участва на част от фрагментите във видеото.

По-голямата ѝ сестра - Андрине, също се състезава професионално. Тя е играе в различен сполучлив френски отбор в последните години при дамите - Пари Сен Жермен. Нейното присъединяване в късия филм също е любопитно. Посланието на сестрите Хегербергер към девойките е да следват техните стъпки.

" Трябва да имате огромни фантазии. Това постоянно ме е стимулирало. Дори и да съм от дребна страна, каквато е Норвегия. Целта ми е постоянно да желая още и още. Да бъда най-хубавата ", споделя Ада.

Британката Лив Кук пък е актуалният първенец по " фрийстайл футбол " (б.р. свободен жанр - проява на техника на място). 18-годишната госпожица взе участие в рекламния клип със спиращи дъха трикове. Подобно на сестрите Хегербергер фамилията на Кук също живее с играта. Но ориста на тийнейджърката не е лесна. Кариерата ѝ е придружена от тежка контузия.

" Докато бях контузена упражнявах с топка в градината. Жонглирах с нея, тъй като не можех да се придвижвам. Постоянно се пробвах да върша невъзможни трикове и точно по това време се зароди любовта ми към " фрийстайла ". Често хората ми споделят " ти си доста добра за момиче ", което не ми подхожда " - признава британката.

" Вече съм международен първенец и хората подхождат с по-голямо почитание към мен. Взимат ме насериозно ".

ПРЕВОД: Красиан Митев, lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР