Абубакар Шекау, лидер на нигерийската ислямистка групировка Боко Харам, е

...
Абубакар Шекау, лидер на нигерийската ислямистка групировка Боко Харам, е
Коментари Харесай

Лидерът на нигерийската ислямистка групировка Боко Харам е мъртъв, твърди Ислямска държава

Абубакар Шекау, водач на нигерийската ислямистка формация Боко Харам, е умрял, твърди в аудиозапис, получен от Ройтерс, " западноафриканската провинция " на Ислямска страна, която си съперничи с организацията на Шекау.

Лидерът на Боко Харам е умрял към 18 май, откакто детонирал взривно устройство, до момента в който бил преследван от бойци на Ислямска страна след борба, споделя в аудиозаписа лице, което твърди, че е Абу Мусаб ал Барнауи, водач на " западноафриканската провинция ".

Двама души, които познават Ал Барнауи, са споделили пред Ройтерс, че гласът в действителност принадлежи на водача на " западноафриканската провинция " на Ислямска страна.

На записа Ал Барнауи споделя: " Шекау избра да бъде потиснат в отвъдния живот, вместо да бъде потиснат на земята, и се самоуби незабавно, като детонира експлозив ".

Според политически анализатори, в случай че информацията за гибелта на Шекау се удостовери, това може да постави завършек на кървавото съревнование сред двете ислямистки групировки и да разреши на Ислямска страна да погълне бойците на Боко Харам и да затвърди контрола си над територия в Североизточна Нигерия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР