Абу-Муслим Амаев и Семьон Новиков спечелиха бронзови медали за България

...
Абу-Муслим Амаев и Семьон Новиков спечелиха бронзови медали за България
Коментари Харесай

Амаев и Новиков спечелиха бронзови медали за България на Европейското по борба

Абу-Муслим Амаев и Семьон Новиков завоюваха бронзови медали за България в класическия жанр от европейското състезание по битка в Хърватия, с което активът на националния тим набъбна до девет медала. Пет от тях са бронзови, а останалите са по два златни и сребърни. 

Амаев завоюва първия орден за класическия жанр, откакто победи турчина Мехмет Чекер в мача за трето място в категория до 63 кг. Амаев получи офанзива от сутерен в първата част и макар че подвигна Чекер, турчинът се измъкна от хватката и изравни за 1:1. Чекер мигновено взе преднина за 2:1 и я резервира до приключването на трите минути. Във втората част обаче българският национал бе нападателен и първо изравни с една точка, след което направи две придвижвания за по две точки до окончателното 6:2 в негова изгода. 

" Радвам се, че завоювах орден за България и благодаря на всички, които ми помогнаха в тренировките. Надявам се идващия път да стигна до злато ", сподели Амаев след битката.

Новиков завоюва три точки от партера в първата част против Дамиан декор Ойв, само че опита още едно мятане и не го приключи. Швейцарецът се освободи и върна две точки. Това обаче бе всичко за него, защото Новиков записа още резултатни придвижвания през втората част и завоюва бронзов орден в категория до 87 кг. За да стигне до него, през днешния ден той надделя и румънеца Нику Ойог на репешаж. 

По-рано през днешния ден Стефан Григоров отстъпи с 1:7 на румънеца Денис Михай за третото място при най-леките до 55 кг. Утре пък са финалите на Кирил Милов на 97 кг и Едмонд Назарян на 60 кг, а Дейвид Димитров ще се бори на репешаж на 72 кг против украинеца Андий Кулик.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР