Абсурдната ситуация пред мраморната сграда на кметството в Бургас се

...
Абсурдната ситуация пред мраморната сграда на кметството в Бургас се
Коментари Харесай

Напрежение: Цигани с неплатени 100 000 лв за ВиК окупираха площада в Бургас, води ги българка от Германия

Абсурдната обстановка пред мраморната постройка на кметството в Бургас се трансформира в панорама, сложна за асимилирани от естествения мозък. Кметът Димитър Николов към момента пробва да вразуми протестантите от Кумлука и да ги убеди, че би трябвало да си покрият задълженията към ВиК, с цел да им пуснат още веднъж водата.

Смуглите настояват, че не са се къпали от доста дни. Те развяват стотици български флагове, само че най-учудващото е, че руса жена, с държание Жана Дарк се оформи като тяхна съществена лидерка в борбата им против бургаския кмет. Той опита да им каже, че управлението на ВиК е прекъснало преди 2 месеца водоподаването, поради неплатени сметки и той няма от кое място да откри за тях пари, с цел да им покрие задълженията, оповестява "Флагман ".

Прави мощно усещане, че русата жена, която се явява и представител на ромите, си служи и с нечестни похвати. Тя твърди, че кметът е отговорен за всичко и че би трябвало да поеме отговорността за тези небогати, отрудени и нещастни хора.



„ Това е смут! Такова нещо в Германия няма да се случи, скандираше дамата. Тя се показа като Весела Димова, наша сънародничка, живееща в Германия – ромска правозащитничка.

Кметът я запита по какъв начин управляващите постъпват в Германия с жителите, които не си заплащат водата. Тя не отговори, само че се причисли към заканите, че ромите от Кумлука няма повече да работят в почистващата компания „ Титан”. Около нея ясно се чуваха реплики, че „ Европейската общественост изпратила в Бургас 150 хиляди лв., с цел да бъдат разплатени с тях неплатените сметки на ромите, само че кметът персонално ги укрил”.

"Аз съм тук пред вас, с цел да Ви подсигурявам, че в тази община ще се съблюдават разпоредбите и законите. Всички са длъжни да ги съблюдават! Не одобрявам Вашите апели за оставка и на управлението на ВиК. Това е държавно сдружение и аз няма по какъв начин да разпоредя сходно нещо, не е в пълномощията ми ", съобщи кметът на висок звук, само че го чуваха единствено най-близкостоящите роми, до момента в който тълпата на площада продължаваше да крещи и да насочва закани, че след 24 май няма да вървят на работа в почистващата компания "Титан " и щели по този начин да заринат града с отпадъци.

Безумната обстановка се подсилваше и от протестни крясъци "Оставка " с мегафони.

"Няма да ме уплашите, не съм кмет на един ден, през мен минаха терористични актове и естествени бедствия, ще понеса и Вашия митинг. Познавате ме добре, идвал съм нееднократно в Кумлука, в този момент с крясъци нищо няма да измененията. Направил съм информация във ВиК, някои от Вас са почнали да заплащат водата си и към този момент имат водомери ", сподели кметът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР