Абсурден случай от Велико Търново. 68-годишен мъж получи глоби за

...
Абсурден случай от Велико Търново. 68-годишен мъж получи глоби за
Коментари Харесай

Абсурд: Българин получи глоби за неправилно паркиране в Швеция, без да е ходил там

 Абсурден случай от Велико Търново. 68-годишен мъж получи санкции за погрешно паркиране в Швеция, без да е ходил в тази страна. Наложените наказания в размер на над 500 лв. са за автомобил, който мъжът продал преди шест години.

Превозното средство към този момент е благосъстоятелност на мъж от село Петко Каравелово. Продажбата е осъществена по разпоредбите -  с контракт пред нотариус. " Договорът съм показал в локални налози и такси в общината и в КАТ – регистрация на гише. С това мисля, че съм завършил ", показа той.

Оказва се, че не е завършил. Шест години по-късно пощальон му носи писмо с електронен фиш за погрешно паркиране във… Стокхолм. " Глобата е в размер на 76 лв. и стотинки в български пари или 400 шведски крони ", добави още Райков.

Той твърди, че не е стъпвал в никакъв случай в шведската столица. Търновецът ревизира статуса си във компанията доставила му санкциите от Швеция. И се оказва, че има и още шест акта или електронни фиша по 76 лева.всеки.

Във фишовете попада единствено неговото име и номерът на продадения автомобил. Оказва се, че Райко Райков не е премахнат като притежател, а купувачът е прибавен като втори притежател на автомобила. " По закон би трябвало новия притежател да си го записва на негово име, само че той не го е направил тогава. Човекът е от Петко Каравелово и в никакъв случай не съм го виждал след продажбата ", разяснява още Райко.

Мъжът подава тъжба в Районната прокуратура във Велико Търново и до компанията, от която получава уведомление за санкциите. " Според нашите закони съм си приключил отговорностите. А това, че някой в  Пътна полиция – Търново не си е приключил работата, би трябвало те да си търсят отговорния ", изясни още възрастният мъж.

От полицията във Велико Търново отхвърлиха коментар, защото прокуратурата се била заела с проблема. А терзанията на търновеца са, че може да получи и заповед за екстрадиция, само че е безапелационен, че няма да заплаща непознати санкции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР