Абсолютно задължително е България да има актуализация на бюджета, категоричен

...
Абсолютно задължително е България да има актуализация на бюджета, категоричен
Коментари Харесай

Иван Ченчев: След 1 юли възрастните хора трябва да получат достойно увеличение на пенсиите

Абсолютно наложително е България да има актуализация на бюджета, безапелационен е социалистът
„ Проведе се едно доста рационално и умерено откъм страсти съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Като една сериозна и виновна партия Българска социалистическа партия би трябвало да реагира в този случай и да резервира безусловно самообладание. Защото освен в този момент, когато сме в ръководство, само че и когато бяхме единствената съпротива в 44-ото Народно заседание, а и преди този момент като идеология на партията, ние постоянно сме показвали, че за нас най-важни са хората. “ Това съобщи заместник-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ и ръководител на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев в ефира на Bulgaria ON AIR, по отношение на изказването на Слави Трифонов.

„ Тук става въпрос за проблеми на България и в този случай няма нито един българин сега, който да не желае да се гласоподава актуализацията, която касае пенсии, обществени ограничения, необлагаем най-малко “, сподели още социалистът и добави, че бизнесът също има потребност от ограничения. По думите му в целия свят единственият метод да се излезе от инфлацията, е да се покачат приходите на хората.

Ченчев бе безапелационен, че Българска социалистическа партия има политически опит и в този миг най-важно е да се резервира успокоение и се обоснова: „ За да се всмуква Планът за възстановяван и резистентност в България, до края на годината би трябвало да се пипнат над 200 закона. Затова Българска социалистическа партия споделя, че едни избори ще хвърлят страната в безпорядък “, съобщи той и добави, че изгубено време от 3 месеца, във всичките рецесии, които са ни застигнали, във военни дейности, ще хвърлят България в безпорядък и Народното събрание няма да има време. „ В този миг би трябвало да се осъзнае, че сходно нещо ще бъде с съвсем необратими последствия за страната ни “, предизвести той.

Ченчев изясни, че сега би трябвало да се придържаме към националните цели, като уточни кои са те: „ В този миг те са повишение на приходите и помагане в сериозен миг на бизнеса, стопанската система, животновъдите и земеделците. Сега има близо 170 милиона спомагателни за растениевъди и животновъди, което е извънредно съществено “, сподели още той.

„ Трябва да се случи по този начин, че България да има актуализация на бюджета, това е безусловно наложително, по тази причина от всички би трябвало да се прояви разсъдък “, безапелационен бе Ченчев и добави: „ В тази обстановка се вижда, че би трябвало да се седне на масата, да се извадят причините на разсъдъка и чак когато се вземе уместно решение, да знаем накъде вървим. Ние ще имаме нашите диалози в партията ни, тъй като в никакъв случай не сме ги преустановявали и постоянно сме излизали с съответни решения “, съобщи той по отношение на идния Национален съвет на левицата. „ Ще има решения, които ще бъдат положителни за България “, увери социалистът.

По думите му Българска социалистическа партия в никакъв случай не е поставяла условия за постове, тъй като се отнасят отговорно към въпросите и проблемите на България. „ Искрено сe надявам след 1 юли българските възрастни хора да получат почтено нарастване, на 1 октомври да получат едно хубаво преизчисление, да бъде обезщетен бизнесът, да си осигурим хляба, зърното “, заключи Иван Ченчев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР