Абсолютно не е вярно, че има връзка между Gemcorp и

...
Абсолютно не е вярно, че има връзка между Gemcorp и
Коментари Харесай

Емил Георгиев: ДАНС не установява каквито и да е следи за руски капитали в Gemcorp и IP3

Абсолютно не е правилно, че има връзка сред Gemcorp и олигарси от Русия. Към датата на сключване на меморандума 23 март ДАНС не открива каквито и да е следи, че има съветски капитали в Gemcorp и IP3. Всякакви тълкования, че там са капиталите на Путин, не дават отговор на истината. Това сподели в " Денят стартира " на Българска национална телевизия ръководителят на краткотрайната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписания от държавното управление меморандум Емил Георгиев, народен представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “.

По думите му меморандумът е необвързващ, показва желание. Неговото преустановяване не провокира никакви правни и финансови задължения към компаниите.
" Не видях никакви детайли на опасност за националната сигурност, не видях и никаква секретност в този отчет ", безапелационен е Георгиев. Той отхвърли да е предоставена информация за наши предприятия. В никакъв случай не се приватизира българската енергетика, удостовери той.

" Като ръководител на краткотрайната комисия, запознавайки се с всички доказателства и отчета на ДАНС, няма нищо забавно, което да разбуни публичните пристрастености и политическите пристрастености. Усещайки, че влизат в предизборна обстановка, някои хора се пробваха да употребяват този меморандум, който дебело наблягам - той е необвързващ меморандум за съдействие ", сподели Георгиев.

Той напомни по какъв начин се е стигнало до неговото сключване. На 15 февруари американската бизнес асоциация провежда работна вечеря по отношение на визитата на делегация от България, отпред с вицепремиера Асен Василев и министъра на енергетиката Александър Николов. На нея участва посланикът на Съединени американски щати и посланикът на България в Съединени американски щати, както и представители на 20 компании, сред които Gemcorp и IP3. Целта е да се открият бизнес контакти в региона на търговията, енергетиката и прекосяваме към зелена стопанска система. На 11 март генералният шеф на IP3 е на посещаване у нас, с цел да се разширят тези контакти. Водят се диалози и се стига до предлагането да се подпише меморандум за взаимна активност.

Георгиев съобщи, че не знае кой е лобирал, като това не може да се разбере от отчета на ДАНС, само че поканата е от американската бизнес асоциация. Обясни също, че не е ясно по какъв начин са водени контактите и диалозите.
Водещият в този необвързващ меморандум е министърът на енергетиката, той го е подписал.
След абсурда в общественото пространство и публичния напън генералният шеф адмирал на IP3 Майкъл Хюит още веднъж идва у нас и отхвърля да комуникира с българското държавно управление по тази тематика. Вследствие на това държавното управление взема решение да приключи меморандума.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР