Абсолютно арогантно и обидно е поведението на руския дипломат към

...
Абсолютно арогантно и обидно е поведението на руския дипломат към
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Не съм чул разумен аргумент защо не даваме военна помощ на Украйна

Абсолютно надменно и обидно е държанието на съветския посланик към българския народ. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният министър на защитата Ангел Найденов.

Какво значи индиферентност за една страна, която е член на Европейски Съюз и НАТО, които еднопосочно са заели позиция към войната в Украйна. Това, че оказваме филантропична, финансова, за бежанците, само че не и военна-техническа помощ, само че това не изключи България от листата на Русия за „ неприятелска страна “. Страни, които реализират такава поддръжка, не са се трансформирали в страни, участващи във войната. Затова желая да чуя рационално пояснение за какво ние отхвърляме да дадем военна помощ, настоя някогашният министър.

Имаме добре работеща отбранителна промишленост, можем да предоставим техните произведения в поддръжка на Украйна. Има какво да даде на Украйна и военното министерство, безапелационен е Найденов.

Това, че би трябвало да купим още бойни самолети е ясно. Но се нуждаем от тях и поради проблемите да поддържаме и ремонтираме нашите МиГ-29, както и да се употребяват самолети, с избран запас, който е употребен, които да се вземат на лизинг. Досега знаем, че американското държавно управление е готово да продаде още 8 самолета на България. Цената е същата като тази за първата партида за Ф-16. Надеждата е, че ще получим оферта с по-ниска цена, както и да се посочи какво още може да се купи, както и да се дефинира един рационален период за разсрочено заплащане на бойните самолети, аргументира позицията си Ангел Найденов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР