Абонатите без ток в страната са малко над 90 000.

...
Абонатите без ток в страната са малко над 90 000.
Коментари Харесай

Енергийният министър: Малко над 90 000 абонати са без ток

„ Абонатите без ток в страната са малко над 90 000. Това са дребни обитаеми места “, сподели в студиото на bTV Новините енергийният министър Румен Радев.

Столичният инспекторат наложи санкция от 120 000 лв. на компании, които би трябвало да чистят спирки и улици

„ Това е сериозна численост, несъмнено. Над 90% от първичните повреди към този момент са отстранени и аз употребявам случая доста откровено, просто човешки, да благодаря на всичките тези близо 700 екипа. Това са над 2 000 души, които работеха в тези тежки условия и ще не престават и на следващия ден естествено работа. Това не са хора дилетанти “, добави той.

Той изрази вяра, че до вторник множеството проблеми ще бъда решени. По думите северните региони на страната са най-силно наранени.

Министърът съобщи, че развален датчик е повода за нарасналите радиационни индикатори, които регистрира Европейска комисия в неделя. „ Това е повода, само че доколкото знам сътрудниците от румънска страна държат въпреки всичко да доизяснят казуса. Това, което е значимо да отбележа е, че няма никакви терзания за радиационния декор в страната. Ние имаме 24 станции, които подават непрекъснато към АЕЦ „ Козлодуй “ и респективно към Агенцията за нуклеарно контролиране “, уточни Радев.

Близо два дни останаха без ток и в благоевградските села Горно Хърсово, Бистрица и Дъбрава

„ Така наречената спомагателна енергийна такса от 20 лева на мегават газов час не е планувана към този момент в приходната част на бюджета “, разяснява той във връзка със закана на президента да наложи несъгласие на Закона за бюджета.

Следете всичко за зимната конюнктура в нашия онлайн репортаж: 

Следете всичко най-важно за разчистването на пътищата и възобновяване на електричеството
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР