Abierto GNP Seguros, финалКаролин Гарсия – Дона Векич 4-6, 6-3,

...
Abierto GNP Seguros, финалКаролин Гарсия – Дона Векич 4-6, 6-3,
Коментари Харесай

Векич е шампионка в Монтерей след триумф над Гарсия


Abierto GNP Seguros, край

Каролин Гарсия – Дона Векич 4-6, 6-3, 5-7

Дона Векич завоюва купата на WTA 250 шампионата в Монтерей след успех над Каролин Гарсия в заключителния конфликт. Хърватката записа първа победа над състезател от Топ 10 за сезона и подвигна четвъртия си трофей в Тура, който е и неин първи от 2021 година насам.

Векич към този момент има 14 победи от началото на сезона (14-2) – с една по-малко от лидерките по този индикатор Каролин Гарсия и Белинда Бенчич. При днешното възобновяване на ранглистата хърватката ще се изкачи до №24 в света.

Векич записа по-малко асове (13-15) и направи повече двойни неточности (8-3), само че все пак бе доста по-резултатна на сервис (75-59). Четвъртфиналистката от Australian Open завоюва 74% от точките си на първи сервис (50/68) и беше безгрешна при възможностите си за пробив (3/3), до момента в който Гарсия оползотвори единствено два от своите 16 брейкпойнта (13%).

Векич осъществя първия пробив в мача, след който поведе с 3-1. Първите шансове за пробив за Гарсия пристигнаха в десетия гейм, когато французойката поведе с 0-40. След три неточни ретура от нейна страна обаче Векич се възползва от опцията да сервира за сета и се наложи с 6-4 в откриващата част.

Двубоят изглеждаше решен, откакто във втората част хърватката реализира ранен брейк, който затвърди за 2-0. Впоследствие обаче Гарсия изигра най-силния си интервал в мача и осъществя два следващи пробива, правейки резултата 5-2 в своя изгода. Векич избави два сетпойнта, само че първата сложена не изпусна контрола върху сета и се наложи с 6-3.

В първите единадесет гейма от заключителната част никоя от съперничките не стигна до пробив и по този начин резултатът стана 6-5 за Векич. Гарсия несъмнено съжаляваше доста повече за това, защото пропиля четири брейкпойнта при започване на сета, както и още толкоз при 3-3. Непредизвикана неточност на Гарсия даде три шампионски точки на Векич, само че хърватката имаше потребност единствено от една, защото нейната съперничка изпрати топката в навън при офанзива с форхенд и по този метод родената в Осиек тенисистка победи с 6-4, 3-6, 7-5 след два часа и половина игра.

„ Мачът беше вманиачен до самия край. Каролин игра доста добре и просто се пробвах да печеля допустимо най-вече точки. Не беше елементарно, само че съм доста щастлива от тази победа. Годината стартира отлично за мен и имам вяра, че в случай че не бях спечелила купата в този момент, щях да го направя доста скоро. Играя добре и нуждая се единствено от това да съм здрава и да продължа да упражнявам все по този начин старателно. Ако това се случи, положителните резултати сигурно ще продължат “ – сподели Векич след мача.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР