Абе, ПП-ДБ-СС-Терзиев, да ви кажа честно, май сте обърнали резбата

...
Абе, ПП-ДБ-СС-Терзиев, да ви кажа честно, май сте обърнали резбата
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Някой „обърнал резбата“ на националния флаг пред НДК

„ Абе, ПП-ДБ-СС-Терзиев, да ви кажа почтено, май сте обърнали резбата и на националния байрак “.

На това обърна внимание в профила си във Facebook консерваторът Кристиян Шкварек, който пусна фотоси от обърнатото знаме на пилоните на НДК.

Закрепването на знамето е строго несъмнено и записано в Закона за Държавния щемпел и Националното знаме на Република България.

Чл. 15. (1) Националното знаме на Република България е народен знак, който показва независимостта и суверенитета на българската страна.

(2) Националното знаме на Република България е трицветно: бяло, зелено и алено поле, сложени водоравно от горната страна надолу. При слагане на националното знаме във отвесно състояние на носещо тяло цветовете се подреждат от ляво на дясно - бяло, зелено, алено, гледано против знамето.

Въпреки очевидната неточност, не малко фейсбук консуматори не видяха казуса или разясниха, че е по този начин поради вятъра.

„ Ако го бяхте снимали от другата страна, какво щяхме да дъвчем? “, пита Д.К.

„ В този случай не сте прав, бялото би трябвало да е закачено на въжето, а накъде ще духа вятъра не е работа на Терзиев. За мен казуса е за какво не е закачено по естествения метод – отвесно “, добавя потребителката Г.Г.

„ Малко предозиране. По правилник, белият цвят постоянно е към пилона “, безапелационен е А. Г.

„ В случая зависи накъде духа вятъра “, счита и И.Д.И.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР