A90J, флагмантът в OLED серията Bravia XR, имитира начина, по

...
A90J, флагмантът в OLED серията Bravia XR, имитира начина, по
Коментари Харесай

OLED телевизор с когнитивен процесор на пазара у нас


A90J, флагмантът в OLED серията Bravia XR, имитира метода, по който виждаме и чуваме
(снимка: Sony)

Първият в света тв приемник с когнитивна просветеност, Sony Bravia XR A90J, се чака на българския пазар през април. Предварителните продажби стартират скоро, а цените на новите модели варират от 5399 лева до 14 799 лева, оповестиха комерсиалните представители на компанията.

Моделът A90J е флагманът в OLED серията Bravia XR, като употребява напълно нов способ на обработка, който надгражда над стандартния изкуствен интелект и е създаден да имитира метода, по който виждаме и чуваме. В основата на A90J стои когнитивният процесор Cognitive Processor XR, представян от Sony като революционен.

Когато следим обекти, подсъзнателно се фокусираме върху избрани точки. Cognitive Processor XR,  задвижван от когнитивeн разсъдък, разделя екрана на голям брой зони и засича къде е фокусната точка в картината. Докато стандартният изкуствен интелект може единствено да засича и проучва детайли от картината като цвят, контрастност и подробност поотделно, новият Cognitive Processor XR може да прави пресечен разбор на серия от детайли по едно и също време, също като човешкия мозък.

По този метод всички детайли се усъвършенстват по едно и също време за допустимо най-хубав краен резултат, тъй че всичко в сцената да е синхронизирано и реалистично – нещо, което стандартният изкуствен интелект не може да реализира.

Новата Bravia XR серия тв приемници на Sony включва модели с диагонал 55 ”, 65 ” и 83 ”
(снимка: Sony)

Cognitive Processor XR може също да проучва позицията на звука в картината, тъй че той да е в съвършен унисон със протичащото се на екрана. Освен това преобразува всеки тон в 3D съраунд подобен, с цел да обезпечи натурализъм и вълнуващ звуков пейзаж. Той схваща, учи и проучва големи количества данни, интелигентно усъвършенства всеки пиксел, кадър и сцена за най-реалистичната, жива картина и тон,.

Телевизорите Master Series Bravia XRA90J 4K HDR OLED включват и извънредната услуга Bravia Core. Тя е авансово конфигурирана на всички нови модели Bravia XR и потребителите ще получат селекция от Sony Pictures Entertainment премиум и типичен заглавия, както и най-голямата сбирка IMAX Enhanced продукции.
още по тематиката
Bravia Core са първите тв приемници в сектора, които употребяват технологията Pure Stream, с помощта на която реализират еквивалентно качество с съвсем нулеви загуби при стрийминг със скорост до 80 Mbps.

Телевизорите Master Series Bravia XR A90J 4K HDR OLED с размери от 65 ” и 55 ” са към този момент налични за предварителна поръчка в определени страни в Европа, скоро и в България, а моделът с размер от 83 ” се чака по-късно през годината. A90J 55 ” коства 5 399 лева, моделът A90J 65 ” има цена от 7 399 лева, а A90J 83 ” ще се продава за 14 799 лева.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР