А1 винаги е спазвала стриктно законите и регулациите, като е

...
А1 винаги е спазвала стриктно законите и регулациите, като е
Коментари Харесай

И А1 с позиция за индексацията: Винаги сме спазвали стриктно законите и регулациите

А1 постоянно е спазвала прецизно законите и регулациите, като е водила транспарантен разговор с институциите и държавните органи. Индексацията за настоящата година с показателя за миналата се вкарва в този момент, при съществуването на несъмнено правно съображение. Това показват от телекома в позиция, изпратена до медиите, по отношение на смяната в цените.
Още по темата
Ето и цялостния текст на мнението:

На 21 декември 2021 година А1 България предприе информационна акция по отношение на индексиране на месечните абонаментни такси по договорите за прилагане на телекомуникационни услуги, за която уведомихме Комисия за отбрана на потребителите (КЗП) на 13.12.2021 година Промяната на месечните такси включва средногодишния показател на потребителските цени за миналата и тази година(прогнозно към 4,1 %).

В интерес на потребителите сме решили индексацията с показателя за 2020 година да бъде действително отразен в месечните сметки на клиентите през първото тримесечие на 2022 година, дружно с индексацията за 2021 г.По този начинще бъде избегнато неудобството от две следващи промени в сметките. Друго преимущество на този метод е, чемесечните абонаментни такси ще бъдат индексирани на по-ниска базаспрямо индексацията в две разнообразни години и надлежно крайното нарастване ще бъде по-малко за клиентите.(Моля, вижте таблицата в края на документа с прогнозното нарастване, в случай че сумарният средногодишен показател за 2020 и 2021 година е 4,1%).

Индексирането на таксите бе наложено от инфлацията, която се следи през предходните няколко години. Всичко това произтича от нарасналите цени на софтуерно и строително съоръжение,свързаните услуги и енергийни артикули,чрез които ние построяваме и поддържаме нашите мрежи, с цел да осигурим съгласуваност на потребителите. Разходите ни за основаване и предложение на качествени артикули и услуги се усилват, до момента в който цените ни останаха без смяна през 2020 и 2021 година, а мрежата ни записва все по-голямо натоварване.

Употребата на мобилни и закрепени услуги се е нараснала в пъти през последните години. Ако вземем за образец мобилния интернет, сега потребителите заплащат доста по-ниска цена за мегабайт мобилен интернет, в сравнение с преди няколко години. Тази наклонност докара и до високото търсене на неограничени мобилни проекти сега. Поради тези аргументи се постанова да индексираме цените на нашите услуги, с цел да компенсираме възходящата инфлация и провокираните от нея по-високи разноски за компанията.

А1 постоянно е спазвала прецизно законите и регулациите, като е водила транспарантен разговор с институциите и държавните органи. Индексацията за настоящата година с показателя за миналата се вкарва в този момент, при съществуването на несъмнено правно съображение. Единствено водени от потребителския интерес, взехме решение индексирането да бъде отразено при започване на 2022 година, когато се генерират фактурите за употребени услуги за месец декември 2021 г.Тогава се чака Националният статистически институт да публикуваи средногодишния показател на потребителските цени за 2021 г.Планираме двата показателя да се сумират и да се приложат едновременно за бъдещи фактури, без да засягат към този момент издадени такива.

В случай че Комисия за отбрана на потребителите упорства да използван незабавно индексацията за актуалната година и настрана в 2022 година да индексираме с инфлацията за 2021 година, потребителите ще бъдат сложени в по-неизгодно състояние и ще понесат по-високи цени.Както постоянно до момента и при този случай ще разчитаме на диалогичност от страна на държавните институции, защото се стремим да бъдем оптимално транспарантни и правилни в връзките си с крайните консуматори. Свързаността е по-важна от всеки път и нашите услуги са структуроопределящи за цялото общество. Поради тази причина за нас е значимо да продължим да ги развиваме и да предлагаме качествени телекомуникационни услуги, а единственият метод е да се съобразяваме с икономическата конюнктура и обстановката на пазара.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР