А1 дари 85 000 лева за цялостно обновяване на материалната

...
А1 дари 85 000 лева за цялостно обновяване на материалната
Коментари Харесай

А1 обновява педиатрично отделение със средствата от коледната си кампания

А1 подари 85 000 лв. за изцяло възобновяване на материалната база и развиване на прочувствената среда в детското поделение на „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване – Карнобат “. 80 000 лева е сумата, която коледната акция „ Закръгляме в интерес на положителното “ генерира в края на 2022 година в поддръжка на план „ Светулка “ на. Екипът на А1 събра в допълнение 5000 лв. по време на Коледния благотворителен базар на компанията, които също бяха дарени за идеята.

В интервала на, провела се от 14 ноември до края на предходната година, А1 закръгляше до лев всяка сметка на частни клиенти в приложението или портала Моят А1. Близо 300 000 консуматори способстваха за събирането на нужната за обновяването сума, като избраха цифровите канали за ръководство на своите услуги в интервала на акцията.

Отделението в болничното заведение в Карнобат кандидатства в уеб страницата на „ За положителното “ наред с други здравни заведения от областите Търговище, София-област и Смолян. Педиатричният бранш в МБАЛ – Карнобат дава отговор в най-пълна степен на критериите за избор на план „ Светулка “. Наред с това, натоварването на отделението е над междинното за страната, което значи, че преобразяването на мястото ще усъвършенства изискванията за лекуване до уголемен кръг деца пациенти.

Детското поделение разполага с 15 кревати и обезпечава лекуването на над 600 дребни пациенти годишно, за които се грижат четирима лекари, шест медицински сестри и двама санитари. Отделението в Карнобат е от изключителна значимост за хората от района. През годините болничният екип е спечелил доверието на пациентите и родителите им. Местната общественост дава поръчка, че ще взе участие в развиването на план „ Светулка “ на място.

Сумата от общо 85 000 лв., дарени от А1 и нейните чиновници, ще бъде вложена в цялостната реставрация на пространствата по утвърден архитектурен план, който ще бъде публично показан напролет. Всички промени в него ще допринесат за по-качественото лекуване на децата в района.

Заложените в плана усъвършенствания дават отговор на най-високите стандарти, като се вземат поради самостоятелните дадености на съответната болница. Ще бъдат построени нови санитарни пространства и ще бъде закупена нужната здравна инсталация като вакуум и кислородна апаратура, които да добавят наличните инхалатори и перфузори. Всяка стая в педиатричното поделение ще бъде с самостоятелен дизайн, който да придвижва малчуганите в баснословен свят и да оказва помощ за понижаване на напрежението по време болничния престой. В рамките на план „ Светулка “ ще се работи за възстановяване на отношението и връзката сред страните, ангажирани в процеса на излекуване на дребните пациенти, с което да се промени и прочувствената среда в болничното заведение.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР