+A-В тази тежка ситуация успяхме да направим възможно най-доброто, смята

...
+A-В тази тежка ситуация успяхме да направим възможно най-доброто, смята
Коментари Харесай

БСП: Бюджетът от 20 млрд. лева за социални мерки стана 22 млрд.



+A-

В тази тежка обстановка успяхме да създадем допустимо най-хубавото, счита депутатът от левицата Борислав Гуцанов
„ Искаме да благодарим на съдружните си сътрудници, тъй като фактически се одобриха едни обществени ограничения, които не успяхме годините наред да ги създадем. Бюджетът от 20 милиарда за обществени ограничения отиде на 22 милиарда – нещо, което в никакъв случай не е било, при обществен министър от Българска социалистическа партия. “ Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по превоз и известия Борислав Гуцанов по отношение на оповестения от държавното управление пакет от антикризисни ограничения.

От коридорите в Народното събрание той разяснява, че пенсиите от 1 юли се усилват с 20%, а от 1 октомври най-сетне ще има правдивост в пенсионната промяна, т.е. преизчисляване на пенсиите. „ С 56% са вдигнати пенсиите от началото на нашето ръководство. Да, не е задоволително, само че това е голяма стъпка напред, имайки поради какво се случваше през последните 10 години за най-ощетените хора в нашето общество, които са над 2 милиона “, съобщи той.

По думите му признатата мярка от 0% Данък добавена стойност за самун и хлебни произведения е от изключителна значимост за всеки един български жител и директно ще понижи цената на тези артикули.

Социалистът уточни от кое място ще дойдат част от парите за тези ограничения: „ Вкарваме още през идната седмица закон за облагане на свръхпечалбите в енергийния бранш - и за производителите, и за търговците. Ние считаме, че естествената облага е 15%, не може да се натрупат облаги в колосални размери в един спешен миг “, безапелационен бе Гуцанов, като посочи, че става въпрос за всички предприятия – и за държавни, и за частни.

Той увери, че плановете са направени и приходите ще стигнат. „ Затова и през вчерашния ден завърши по този доста добър метод съдружната среща и се надяваме, че с актуализацията на бюджета всички тези ограничения ще бъдат факт “, сподели още депутатът от левицата.

Борислав Гуцанов добави още, че Българска социалистическа партия поддържа предлагането за горивата - по 25 стотинки на литър до края на годината. „ Смятаме, че това е една обективна мярка “, сподели още той и изясни мярката, която ще подкрепи младите фамилии: „ По 50 лв. на дете приспадане по данъчната система, т.е. фамилиите ще получават по 600 лв. на година и по 1200 за две деца. Това също е голяма помощ за всяко българско семейство. “

„ В тази тежка обстановка считаме, че фактически успяхме да създадем допустимо най-хубавото “, уточни Борислав Гуцанов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР