А нтикорупционната комисия проверява групата, обвинена в измами с инвестиции

...
А нтикорупционната комисия проверява групата, обвинена в измами с инвестиции
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява групата, обвинена в измами с инвестиции

А нтикорупционната комисия ревизира групата, упрекната в измами с вложения в сякаш американски компании на фондовите тържища. До намесата на комисията се стигна, откакто прокуратурата повдигна обвинявания на арестуваните. Разследващите са открили стотици потърпевши. По данни на прокуратурата, групата се е облагодетелствала с милиони левове, оповестява.

Собственикът на автосервиз в дребен балкански град е измежду жертвите на групата измамници, подлъгала хората, че влагат в компании, които се търгуват на американската фондова борса. Крие лицето си, тъй като го е позор в каква скица е попаднал.

„ Юли месец 2019 година започнах да получавам позвънявания. Първо ми желаеха имейл адрес, с цел да ми изпратят информация за тяхната компания”, споделя той.

Поне два пъти пъти мъжът им отхвърля, само че по думите му - те били много настоятелни. Предложили му да влага в компании, чиито акции занапред ще бъдат пуснати за продажба. Като вероятността за облага е над 200 %.

Инвестиционните медиатори убеждавали, че имат лиценз от Българска народна банка и няма никаква заплаха за парите на вложителите.

Последвала нова оферта - в случай че влага още 1500 лева, могат да купят акции на извънредно преференциална цена. Последвали нови заплащания от страна на излъгания.

След вложени 7 хиляди лева, мъжът изискал да разбере по какъв начин и по кое време ще може да получи облагата си, тъй като получавал мейли какъв брой добре вървят вложенията му. Въпреки че доходността била не обещаните 200 %, а не повече от 70 на 100.

И по този начин, той траял да влага, до момента в който общата сума набъбнала до 20 хил.лв. Когато изискал да изтегли част от облагата, почнало прекачване сред чиновници в компанията. Установил, че е излъган при започване на април, когато прокуратурата разгласи, че е разрушила тайфа, присвоила над 1 млн. лева.по тази скица.

„ Тези хора, както и всички лица, които прокуратурата упреква, стават неотложно лица, по отношение на които Комисията стартира проверка”, изясни ръководителят на КПКОНПИ Сотир Цацаров.

Повече по тематиката гледайте във видеото
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара В леглото: - Скъпи, какво беше това? - Съпружески дълг! - 3 минути? Тва не е дълг, това е лепта! Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниВ хиляди фотоси на кралската двойка в интернет няма нито една, на която той да носи пръстен на лявата си ръкаВероятно някои маски ще паднат и евентуално има пропукване на това в началото устойчиво болшинство от 160 гласаПоради огромната неопределеност на вируса битката с него ще продължи да е сложна.Трябва ли да бъде узаконена търговията с марихуана и какви опасности крие постоянната приложимост на канабисБроят на дейните случаи на болестта в България намаляваХамачек: Инцидентът ще повреди радикално чешко-руските отношенияБеше основен редактор на списание " Паралели " в едни от най-бляскавите му годиниХърватският външен министър Гордан Гърлич-Радман се опита да поуспокои духоветeПроф. Кантарджиев: Притеснява ме, че всяко разхлабване на ограниченията може да докара до повишение на случаитеБорисов се похвали във Facebook със фотоси на внуците си Бойко и ИванОт началото на пандемията случаите на COVID-19 в света към този момент надвишават 139 милионаЕто какво да очаквамеЗа да бъде изборът здравословен, е значимо какво се случва с мазнината след термична обработкаЕто кои са теВ какъв размер е санкцията
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР