.a{fill:transparent;}.b{fill:#676767;} Свикнали сме да лекуваме болките в отделните части на

...
.a{fill:transparent;}.b{fill:#676767;} Свикнали сме да лекуваме болките в отделните части на
Коментари Харесай

Как да си помогнете при главоболие с добри бактерии

.a{fill:transparent;}.b{fill:#676767;}


Свикнали сме да лекуваме болките в обособените елементи на тялото с разнообразни медикаменти. Когато ни боли глава, взимаме болкоуспокояващо. Когато ни боли стомах, одобряваме леки храни и се опитваме да подобрим перисталтиката с пробиотици.

Грижим се да отговорим на директните потребности на организма си, само че от време на време не осъзнаваме, че дискомфорта в една част от тялото може да е обвързван с проблем в друга част.

Тялото ни е като една дребна галактика, в която всяка клетка е обвързвана с останалите и всички процеси работят в синхрон, с цел да можем да живеем. Когато една система не действа добре, тя може да разстрои цялостното здраве, както една подправена нота може да накара цяла мелодия да звучи зле.

По същия метод болката или дискомфорта в главата би могла да е резултат от проблем в различен орган, чиято работа по една или друга причина е затруднена.

 жена стомах болежка конвулсии Thinkstock

Учените са разкрили, че има тясна взаимовръзка сред мозъка и червата и тези открития демонстрират в нова светлина признаци като тензионните и мигренозните главоболия. Когато чревните бактерии не могат да работят добре – поради стрес, поради разнообразни медикаменти или други фактори, червата може да стартират да пропущат отрови.

Веществата, които при съществуване на потребна микрофлора в дебелото черво се обезвреждаха и изхвърляха от организма, в този момент се задържат в него, а от продуктите на разлагането се образуват нови нездравословни субстанции.

В този случай, вместо токсините да излизат на открито, те попадат в кръвообращението и по този начин непроменяемо стигат до мозъка. Достигат даже до мозъка и там предизвикват главоболие.

 жена стомах болежка конвулсии Thinkstock

Ето за какво е извънредно значимо да поддържаме здрава флората на червата. Там би трябвало да живеят най-благоприятен брой положителни бактерии, които да смилат храната, да извличат от нея значимите хранителни детайли и да оказват помощ на токсините да излязат от тялото. Спаднат ли положителните бактерии, стартират проблеми с храносмилането, а оттова – по информационните пътища сред червата и главата - и с цялото тяло.

Затова е хубаво да имаме уравновесен хранителен режим – без захар и модифицирани храни, с доста пресни плодове и зеленчуци и ферментирали храни.

А когато това е невероятно (нека сме почтени, никой от нас не е светец в храненето), можем да потърсим помощ посредством артикули като Омни-Биотик Мигра – особено подбрани варианти потребни бактерии, които възвръщат салдото в червата и връщат тялото към естествен темп на живот.

Тъй като спомага за поддържането на естествената бариерна функционалност на червата, Омни-Биотик Мигра може да бъде подобаващ и като част от комплексния метод за възстановяване на комфорта при хора с мигренозни пристъпи и главоболие (например, провокирано от напрежение) за дълготраен банкет. Когато се погрижим за храносмилането и положителните бактерии в тялото си, те ще ни оказват помощ да сме здрави и в положително въодушевление!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР