Франция и Португалия направиха истинско зрелище в последен мач от

...
Франция и Португалия направиха истинско зрелище в последен мач от
Коментари Харесай

UEFA EURO 2020: Франция и Португалия не се победиха в луд мач

Франция и Португалия направиха същинско представление в финален мач от група " F " на Евро 2020. " Петлите " и " мореплавателите " приключиха 2:2 на " Ференц Пушкаш Арена " в Будапеща. След три дузпи, поврат и равнене, Франция завоюва " групата на гибелта ", следвана от Германия, Португалия и Унгария.

Мачът стартира обещаващо с офанзивна игра от двата тима. В 16-ата минута пристигна първото чисто състояние. Тогава Килиан Мбапе изскочи самичък против вратаря, изпреварвайки Пепе и стреля, само че вратарят избави.

В 26-ата минута стана забавно. Моутиньо извърши фаул, в наказателното поле се стигна до сериозен въздушен конфликт сред Лорис и Перейра и съдията не се поколеба да отсъди дузпа за португалците. VAR асистентите потвърдиха решението. Зад бялата точка застана Кристиано Роналдо, който беше непогрешим.

В самия завършек на полувремето се стигна до дузпа и за " петлите ". Мбапе и Семедо се сблъскаха в наказателното поле, а основният арбитър бе безапелационен, макар че ситуацията бе дискусионно. Карим Бензема извърши тъкмо за 1:1.

Още в 47-ата минута, нападателят на Франция Карим Бензема навлезе в наказателното поле, самичък против вратаря, стреляйки от дребен ъгъл означи. Първоначално реферът анулира попадението, само че след намесата на VAR, то бе прието - 1:2.

При този процес, " мореплавателите " отпадаха от конкуренцията, заемайки 4-ото място във краткотрайното класиране.

В 58-ата минута обаче, нещата още веднъж се обърнаха. Роналдо центрира в наказателното поле, топката се отби в ръката на Жул Кунде и съдията не се поколеба още веднъж да покаже бялата точка. Зад нея застана още веднъж Роналдо, който не трепна и за момент и бе прецизен за 2:2.

Последваха минути на надиграване. Иберийците демонстрираха, че няма да се предадат и за момент и ще се борят със зъби и нокти за продължаването си напред и защитаването на купата си.

До края на мача не се стигна до чисти положения и по този начин двата отбора не престават напред.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР