В новия брой на Марица четете: Бойко Рашков ще разследва ремонта

...
В новия брой на Марица четете:
Бойко Рашков ще разследва ремонта
Коментари Харесай

Четете в „Марица“: Бойко Рашков ще разследва ремонта на Окол...

В новия брой на " Марица " четете:

Бойко Рашков ще проверява ремонта на Околовръстното

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков да проверява ремонта на Околовръстното и мантинелите. За това прикани инж. Богдан Милчев от Института по пътна сигурност. За следващ път той изрази подозрения по отношение на изхарчените пари за ремонт на Околовръстното на Пловдив и метода, по който е образувана цената. Проблем за следствие са и поставените мантинели, които основават действителна заплаха за водачите. Вчера Милчев взе участие в работно заседание за разискване на ограничения, които да бъдат подхванати за повишение на сигурността на новоремонтираното трасе, което се състоя в Областната администрация.

Новите забавачки в " Кючук Париж " и на " Богомил " чакат първите си деца наесен

Две детски градини - на бул. „ Александър Стамболийски” в регион „ Южен” и на ул. „ Богомил” в „ Източен”, са пред довеждане докрай и се чака наесен да отворят порти за общо близо 300 малчугани.

Забавачките са приказни, въпреки че строителите не престават интензивно да работят, видя екипът на „ Марица”. Сградата на ул. „ Богомил” е облицована извън с еталбон в бяло, жълто и синьо с дървена ламперия по средата. Майсторите са прекарали всички съоръжения, пространствата миришат на прясна багра, на всички места са поставени подови настилки от винил, фаянс и таракота, а сега се лепят плочки в плувния басейн

„ Слави може да е идващият министър председател “ – прогнозата е на социолога Васил Тончев

В особено изявление за „ Марица “ той показва още, че в случай че Има Такъв Народ създадат действителна акция с обиколки из страната и живи срещи с хората, ще бъдат безапелационно първа мощ.

Пандемията нe съумя да почисти въздуха на Пловдив

Големите български градове, измежду които и Пловдив, са в дъното на нова ранглиста за чистотата на въздуха в европейските обитаеми места, направена от Европейската организация за околната среда.

От 323 града, включени в подредбата, българските намират място сред 259-о и 313-о място, като във всички равнищата от запрашаване с най-малките фини прахови частици (ФПЧ 2.5) са рискови за здравето.

Най-чист от седемте града, определени в България, е въздухът във Варна

Ако не имунизираме децата, няма късмет за групов имунитет

Приложението на имунизацията на „ Пфайзер “ при деца над 12-годишна възраст е безусловно безвредно и желателно при всички подрастващи. Това изясни пред „ Марица “ доктор Костадин Сотиров, който е ръководител на Сдружението на персоналните лекари в Пловдив. Неговото мнение идва, откакто от Министерство на здравеопазването излязоха с обяснение, че имунизацията може да се ползва и в тази възрастова група у нас от 3 юни насам. Досега инжекции против коронавирус се биеха единствено на младежи над 16 години.

Ако не имунизираме децата, които са 2,5 милиона от жителите на България, в никакъв случай няма да достигнем 70-процентовия имунитет на популацията против вируса. Заложеното като цел в действителност касае цялото население на страната, а освен възрастните, разяснява доктор Сотиров.

Лондон дава още месец късмет за работа на европейци

Десетки хиляди жители на Европейски Съюз, живеещи в Обединеното кралство, ще получат публично 28-дневно предупреждение, в случай че не са съумели да подадат заявление за статут на уседналост след Brexit в границите на една седмица, съобщи БНР. Предупреждението е от държавното управление в Лондон. Официално срокът изтича на 30 юни.

Зам.-кмет се трансформира в рейнджър за един ден

В формалното си амплоа Георги Георгиев е заместник-кмет на пловдивския регион „ Западен “. Това обаче не важи по време на отпуск. Георгиев умее да разпуска нетрадиционно и даже се трансформира в рейнджър за един ден. С другарска компания зам.-кметът реши да вдиша от чистия въздух в гората на Цигов чарк и да се забавлява. Той и приятелите му се включиха в спонтанен шампионат по пейнтбол, като тимът на Георгиев се отличи с пъргавост и точна пукотевица, което им обезпечи успеха.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР