Проблеми в гръцкия туроператор „Музенидис травел“ могат да застрашат почивките

...
Проблеми в гръцкия туроператор „Музенидис травел“ могат да застрашат почивките
Коментари Харесай

Браншовици в туризма: Гръцката ваканция на 150 000 българи е под въпрос

Проблеми в гръцкия туроператор „ Музенидис травел “ могат да застрашат почивките на 150 000 българи, предизвестиха от Обединение „ Бъдеще за туризма “.

Гръцката компания, през която минават 70% от записванията, разгласи, че краткотрайно стопира да работи, като през днешния ден срокът беше продължен до 31 юли. Междувременно ще се опита да осребри част от активите си и да се разплати с кредиторите си и по едно и също време с това ще договаря с страната за финансова поддръжка.

„ Музенидис травел България “ ЕООД има застраховка „ Отговорност на туроператора “ с едвам 70 000 лева покритие поради едностранно преустановен контракт от предходната година. В същото време под въпрос са резервации, направени през тази година и отсрочени пътувания от предходната на 983 българи на обща стойност 200 000 евро. Още почивки са платени непосредствено на офиса на главната компания в Солун.

" Всеки ден получаваме сигнали от наши членове, че хотели в Гърция отхвърлят да одобряват българи с резервации, направени през „ Музенидис “. За да не останат клиентите на улицата, сътрудниците са принудени да ги заплащат още веднъж на хотела. Обемите са непостижими и такова наново заплащане до края на сезона е безусловно невероятно. То ще докара до ликвидни проблеми на редица български компании “, предизвестява Павлина Илиева, ръководител на Обединение „ Бъдеще за туризма “.

" Ситуацията не е от през вчерашния ден, проблемите на туроператор са от много време, само че към момента няма банкрут ", съобщи преди дни отрасловият министър Стела Балтова. Тя заяви, че е получила увещание от гръцкия си сътрудник, че всички българи, които сега почиват в южната ни съседка, не би трябвало да се тормозят.

От двете работодателски организации в туризма – ОБТ и БАТА, упорстват за бързо отваряне на програмата за финансиране с 16,5 млн. лева на туристическия бранш. В същото време от сектора считат, че сегашните разпореждания лимитират достъпа на фирмите до помощта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР