Сградата на бъдещата Национална детска болница ще бъде нова. След

...
Сградата на бъдещата Национална детска болница ще бъде нова. След
Коментари Харесай

Ще има нова сграда за Национална детска болница у нас

Сградата на бъдещата Национална детска болница ще бъде нова. След митинг против превръщането на изоставения градеж в София в педиатрия, районното министерство ще издаде до дни виза за планиране и строителство на нова детска болница.

Децата си желаеха нова болница, родителите се мотивираха за какво 40-годишния градеж в двора на Александровска не трябва да се трансформира в лечебно заведение.

Тази постройка, която желаят да създадат на болница към този момент не дава отговор на всички модерни стандарти, сподели Румяна Писанчева, протестираща майка на две деца.

Подробният организационен проект на София не разрешава толкоз високо строителство на това място, сподели Надежда Цекулова, член на гражданска самодейност " За същинска детска болница ".

Вместо да построяваме същинска, модерна многопрофилна болница с грижа за децата, държавното управление се пробва да съживи един остарял градеж в двора на Александровска болница, сподели Мария Брестничка от Национална мрежа за децата.

Властта ги чу. И предложения на среща. В последна сметка: нова болница в нова постройка ще има.

Това, за което настояваме да се свърши в границите на мандата на служебното държавно управление, е преустановяване на публичната поръчка, на контракта с изпълнителя, който е циничен, възлагане на разбор на потребностите и определяне на разговор, форма на разговор с жителите, сподели арх. Петкана Бакалова.

Можем в границите на доста къс период - става дума за дни, да издадем виза за изследване и планиране на чисто нова постройка на същото място в рамките на Медицинска академия. Сградата ще бъде висока 20 метра и от тук нататък може да се продължава с детската болница, сподели Виолета Комитова, длъжностен министър на районното развиване и благоустройството.

Наред с решението за построяването на такава болница, към този момент сме предложили спомагателни ограничения, които да подобрят като цяло детското опазване на здравето в страната. Защото сами разбирате, че не всички деца ще могат да се лекуват в тази болница, сподели Стойчо Кацаров, длъжностен министър на опазването на здравето.

Според здравния министър педиатричните отделения в страната също би трябвало да бъдат в положително положение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР