Във Варна криза със сметосъбирането няма. Това заяви кметът на

...
Във Варна криза със сметосъбирането няма. Това заяви кметът на
Коментари Харесай

Кметът на Варна: Проблеми с боклука в града няма

Във Варна рецесия със сметосъбирането няма. Това съобщи кметът на Варна Иван Портних.

Повод станаха изявления в медиите, че в Общината е почнала инспекция на чиновници на Главна дирекция “Полиция”, Икономическа полиция, Държавната финансова ревизия и Национална агенция за приходите по сигнал за проблеми с боклука.

Проверка има, удостовери кметът, само че изявленията са нечиста сделка, добави той.

В момента е оповестена социална поръчка за избор на компания, която да прави механично и биологично отнасяне на отпадъците. Тази активност до 26-ти май е осъществявана в завода за преправка на боклуци в село Езерово.

Договорът с него е изминал на 26 май тази година. Още през февруари Община Варна е оповестила социална поръчка, на която не се явява нито един претендент.

След това процедурата е удължена и срокът на новата изтича на следващия ден. Направени са пазарни изследвания за цената за третиран звук боклук.

На завода в село Езерово до момента са плащани по 67.83 лв. за входящ звук боклук. В момента отпадъците се извозват до Регионалното хранилище в село Въглен за оползотворяване. Там цената за входящ звук отпадък е 17 лв. и още 89 лв., които са целеви средства за отчисления и обезпечения по Закона за ръководството на отпадъците.

Те подлежат на възобновяване, връщат се в Община Варна и се употребяват за екологични действия. Временната мярка с потреблението на депото в село Въглен работи добре, сподели още кметът на Варна, а самото хранилище има потенциал години напред.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР