Позлатеният купол на Пантеона на възрожденците в Русе протече след

...
Позлатеният купол на Пантеона на възрожденците в Русе протече след
Коментари Харесай

Позлатеният купол на Пантеона на възрожденците протече след ремонт

Позлатеният купол на Пантеона на възрожденците в Русе протече след ремонт за над 2 милиона лв.. В момента най-посещаваният обект в района е затворен за гости, до момента в който бъдат отстранени дефектите.

След изобилните дъждове влагата се е просмукала в тавана, от там в коридора, вода се стича по стените и пред самия вход на Пантеона. А една от аргументите за ремонта беше, че постройката се наводнява и по тази причина беше сменена хидроизолацията.

" Видимите провали са към 30 квадратни метра от окачения таван, който се намира тъкмо над входа над залата ", означи Магдалина Илиева – зам.-кмет на Община Русе.

Русенци разясниха, че това е следващият фалшив ремонт в града.

" Причините са разнообразни. И това, че може би не е свършено, както би трябвало. Втората причина, че огромен дъжд се изля. Трябва да се вземат ограничения, тъй като това е въпреки всичко наша горделивост, всички в България знаят Пантеона на възрожденците ", изясни Радослав Брайнов.

От компанията, която прави ремонта, обясниха, че от към момента търсят от кое място идва течът. Вече имат догатки.

" Във връзка с това се прави сега откриване на към 50 до 1 метър от насипа, който се намира към Пантеона, с цел да преценим до каква дълбочина отива в действителност това овлажняване. Ще чакам от строителния надзор… констатации и решения на казуса ", сподели още Магдалина Илиева.

Репортери: Венета Николова, Даниела Василева

Оператори: Пламен Иванов, Тихомир Стоичков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР