Според Беларус въведените от Запада срещу Минск санкции граничат с

...
Според Беларус въведените от Запада срещу Минск санкции граничат с
Коментари Харесай

Беларус: Наложените ни санкции от Запада граничат с обявяване на икономическа война

Според Беларус въведените от Запада против Минск наказания граничат с оповестяването на икономическа война, съобщи беларуското външно министерство, съобщи Ройтерс.

Западните сили вкараха в понеделник нови наказания против Беларус поради насилственото приземяване на аероплан на самолетна компания " Райънеър " в Минск и арестуването на беларуския опозиционен публицист Роман Протасевич предишния месец.

Беларус съобщи, че глобите ще се отразят отрицателно върху ползите на беларуските жители и че Минск ще бъде заставен да предприеме реципрочни ограничения, които на собствен ред могат да имат неподходящо влияние върху жителите и фирмите на западните страни.

" Европейският съюз продължава целенасочените си разрушителни дейности против популацията, като твърди, че задачата му е да " пресуши финансите на режима ". Всъщност това граничи с оповестяване на икономическа война ", посочи беларуското външно министерство.

Според ведомството методът на Запада " не дава нито време, нито пространство за търсене на благоприятни условия за излаз от сегашната обстановка в връзките на Беларус с Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия и Канада ", показва ТАСС.

Беларуското министерство съобщи, че " западните сътрудници към момента избират единствено враждебни дейности, изразяващи се в наказания и напън върху суверенна страна ", а изказванията на водачите на Европейски Съюз, че със глобите на беларуския народ се изпраща мощен сигнал за поддръжка, са " откровена корист и насмешка с логиката и здравия разсъдък ".

Литовският външен министър Габриелюс Ландсбергис съобщи, че секторните наказания на Европейски Съюз против Беларус могат да окажат влияние върху стопанската система на Литва.

" Има възможност тези наказания да се отразят и върху Литва ", сподели той по литовското национално радио, като означи, че адвокати работят по детайлностите на използването на ограниченията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР