Предстои актуализация на споразумението на Брюксел с АнкараЮжната ни съседка

...
Предстои актуализация на споразумението на Брюксел с АнкараЮжната ни съседка
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Турция има нужда от помощ за бежанците

Предстои актуализация на съглашението на Брюксел с Анкара
Южната ни съседка приюти 3,7 млн. сирийци

Европейският съюз би трябвало да актуализира съглашението за миграцията с Турция, съобщи през днешния ден председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен преди идната среща на върха на Европейски Съюз, на която ще се разисква подновяването на контракта, съобщи Ройтерс.

“Важно е да продължим да поддържаме Турция, където живеят 3,7 милиона сирийски бежанци”, сподели Фон дер Лайен пред публицисти по време на визитата си в Берлин, при което се срещна с канцлерката Ангела Меркел. “Няма да имаме потребност от толкоз доста филантропична помощ като преди, само че хората би трябвало да имат перспектива” ", добави Фон дер Лайен.

Меркел също съобщи, че Германия счита, че би трябвало да се резервира и актуализира съглашението с Турция за бежанците. “Засега работим по решенията за идната среща на върха на Европейски Съюз. Смятам, че съглашението сред Турция и Европейски Съюз е доста значимо и би трябвало да се актуализира. Убедена съм в това”, сподели Меркел.

През 2016 година Турция и Европейски Съюз реализираха съглашение, според което Анкара се ангажира да стопира прекосяването на незаконни мигранти към Гърция в подмяна на финансова помощ за бежанците на нейна територия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР