Изплащането на добавката от 50 лв. към пенсиите няма да

...
Изплащането на добавката от 50 лв. към пенсиите няма да
Коментари Харесай

Добавката от 50 лева към пенсиите ще продължи да се изплаща

Изплащането на добавката от 50 лева към пенсиите няма да бъде прекъснато. Българските пенсионери могат да бъдат спокойни, това съобщи вицепремиерът и обществен министър Гълъб Донев.

Във връзка с решението за нарастване на пенсиите с 5% той изясни, че тези, които няма да го получат са хората, чиито пенсии са били към този момент увеличени от 1 януари.

Има избрани групи, които няма да получат нарастване от 5%, защото тяхната действителна пенсия е 290 лева, само че получават 300 лева Когато я увеличим с 5%, тяхната персонална пенсия ще стане 304 лева, изясни Донев.

" Нивата на претовареност и на безработица се връщат към тези отпреди рецесията. Докладите се изготвят на ежедневна база. Безработицата е под 5,6%, което е добър знак, че стопанската система стартира да се възвръща ", съобщи вицепремиерът пред Нова телевизия.

За пенсионирането на шефа на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев, Гълъб Донев разяснява, че фактически Кантарджиев е извънреден експерт в своята област. " Климатът, който е основан в института, приказва за човек, който почтено е извървял своя професионален път. Всички български жители помнят и знаят неговото наличие при разнообразни епидемии. Тук изрично не става въпрос за почистване на сметки. Не става дума за почистване на калинки. Проф. Кантарджиев не може да бъде поставян в подобен лист ", акцентира министърът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР