Пет души загинаха при тежка катастрофа на главния път София-Варна,

...
Пет души загинаха при тежка катастрофа на главния път София-Варна,
Коментари Харесай

Можеше ли да бъде предотвратена катастрофата край Микре

Пет души починаха при тежка злополука на основния път София-Варна, край село Микре. Един човек е в тежко положение. Участъкът край ловешкото село е един от най-опасните у нас и там постоянно стават такива произшествия.

„ Този пътен случай не ме учудва, тъй като се прекалява със скоростта. Не се съблюдава Законът за придвижване по пътищата. Намаляваме скоростта при камерата, тъй като знаем, че можем да бъдем глобени. Създава се изкуствена запушалка с рестриктивните мерки и по-късно всеки дава газ. Ако обърнете внимание, злополуките стават след сектори с въведени краткотрайни ограничавания в скоростта”, изясни автомобилният специалист Красимир Костов.

По думите му, главната причина за злополуката не е възрастта на водачите, а в неналичието на просвета на пътя.

Жертвите във съдбовния сектор са 18 за последните четири години, без вчерашните.

„ Ние управляваме пътната сигурност, без да разбираме какво тъкмо би трябвало да вършим. Когато тези хора починаха, течеше акция на Министерство на вътрешните работи за превишена скорост и погрешно изпреварване”, сподели в студиото на „ Здравей, България” Дияна Русинова от Европейския център за транспортни политики.

Според нея, с цел да се избегнат сходни произшествия, би трябвало да стартира да се ползва последователен метод и да се ръководят „ черните точки” по пътищата.

„ За този сектор би трябвало да се направи проучване, още в този момент. Да се изработят ограничения. Ако не би трябвало да се изпреварва, да се направи по този начин, че това да не може да стане. Да се направи и промяна на тази гора от знаци”, прикани Русинова.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР