Форумът "Наука за бизнес", организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване

...
Форумът "Наука за бизнес", организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване
Коментари Харесай

Онлайн форумът Наука за бизнес представя ключови разработки на БАН

Форумът "Наука за бизнес ", проведен от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия /ИАНМСП/, и от Българската академия на науките /БАН/, се организира през днешния ден напълно онлайн. Събитието стартира в 10.30 часа и ще покаже значими разработки на Българска академия на науките, подготвени да се трансфорат в сполучлив бизнес, оповестиха от Академията.

Акценти на форума са разработка на PCR китове за детекция на патогени, първообраз на ваксина за COVID-19, както и портативно устройство за изсъхнало обеззаразяване на въздуха от вируси и бактерии. Участниците ще имат опцията да схванат повече за създадената у нас биокерамика, направена по технология, употребена на Международната галактическа станция. Ще има и проява на робот. С редица презентации събитието ще покаже най-интересните планове на Българска академия на науките за оптимизация на индустриалните задания, за 3D цифровизация, за енергийна успеваемост, водородни технологии, екология, електро- и топлопроизводство, за предпазване на сила, за медицина, вирусология, фармацевтична индустрия, за лозарство, винарство и доста други планове.

В рамките на форума ще бъдат показани и взаимни планове сред Българска академия на науките и българските предприятия, съумели да се наложат на пазара, както и научно-приложните артикули и технологии на откриватели от Академията, по които се работи сега.

Основната задача на "Наука за бизнес " е да подкрепи построяването на устойчива институционална среда за съдействие и взаимоотношение сред българската просвета и бизнеса, и ще събере на едно място във виртуалното пространство представители на институтите, лабораториите, на Единния център за нововъведения на Българска академия на науките и десетки български бизнесмени, притежатели на компании и иновационни запалянковци.

Участниците в "Наука за бизнес " ще могат да схванат повече за най-новите произведения, основани в научните институти на Българска академия на науките, за опциите за прилагане на експертизата на учените, както и да открият контакт с представители на Академията посредством обособени виртуални стаи в сесията за въпроси и отговори. Събитието се провежда с поддръжката на Enterprise Europe Network - България.

Повече детайлности и регистрация:

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР