Кредиторите на Сирк дю солей обявиха, че ще поемат управлението

...
Кредиторите на Сирк дю солей обявиха, че ще поемат управлението
Коментари Харесай

Кредиторска група ще поеме управлението на Сирк дю солей

Кредиторите на " Сирк дю солей " оповестиха, че ще поемат ръководството на канадската натрупа , натрупала големи задължения, откакто тяхната оферта за закупуване беше преценена като най-хубавата след извършен търг, съобщи Франс прес.

" Сирк дю солей ", кой беше подложен под правосъдна отбрана против банкрут, не получи по-добра оферта от тази на кредиторите си, възлизаща на 1,2 милиарда $. Продажбата ще би трябвало да бъде утвърдена от съда в Квебек в идващите няколко седмици.

Договорът за покупка с кредиторите планува те да придобият съвсем всички активи на трупата. Офертата заменя оферта за закупуване, която основаният в Монреал цирк подписа в края на юни с предходните си акционери - американския фонд Ти Пи Джи и китайския фонд Фосун, както и Касата за депозити и вложения на Квебек.

Трупата се зароди в Квебек през 1984 година След дългогодишна сполучлива история тя трябваше да анулира поради ковид 44 спектакъла из целия свят. Така безработни се оказаха 4679 души, което е 95 % от чиновниците на трупата. Първоначално те бяха в механически неплатен отпуск, само че след това множеството от тях бяха уволнени в края на юни, когато трупата изиска правосъдна отбрана против банкрут.

Според канадски медии съглашението планува кредиторите на цирковата натрупа да влеят 300 до 375 милиона щатски $ в цирка. Кредиторите ще понижат и от 1,1 милиарда щатски $ на 300 милиона щатски $ обезпечения дълг на цирка. Седалището на трупата в Монреал ще бъде също обезпечено за идващите пет години.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР