99% от болестите, включително рак, могат да бъдат избегнати, ако

...
99% от болестите, включително рак, могат да бъдат избегнати, ако
Коментари Харесай

99% от болестите, включително рак, могат да бъдат избегнати

99% от заболяванията, в това число рак, могат да бъдат избегнати, в случай че хората знаят за това.

Малко хора знаят, само че множеството болести и здравословни проблеми са свързани с нарушавания в работата на червата.

След като човек сдъвче храната и стомахът я смели, тя влиза в червата, където се усвояват питателните субстанции и остават единствено отпадъците.

През първата половина на 20-ти век, хирургът на краля на Англия лекувал пациентите си, като просто премахвал дебелото им черво. Едно момче се възстановило от тежък артрит, една жена изцяло се излекувала от гуша.

Тези и други опити убеждават хирурга Лейн, че чревните отравяния, изключително на дебелото черво, предизвикват болести в други елементи на тялото.

Вторият доктор и американски публицист Бернард Дженсън споделя, че медицината взема поради единствено тези отрови, които влизат в тялото и не прави оценка тези, които се образуват в червата и се популяризират по цялото тяло.

Почистването на червата е доста значима процедура. Червата подкрепят усвояването на питателните субстанции и най-важното – отстраняват токсините от тялото. Ако чревните функционалности са нарушени, паразитите и остатъците от храната могат да влязат в кръвта и лимфата, причинявайки разнообразни здравословни проблеми: инфектиране, инфекции, алергии, акне, запек, артрит, ревматизъм, астма проблеми със сърцето и дишането, отмалялост, меланхолия, липса на централизация, настъпателност, пристъпи на суматоха и така нататък

Основните аргументи за болесттите са следните: фекално замърсяване, чревна дисбактериоза, синдром на раздразнените вътрешности, глутен и целиакия.

Нека разгледаме всяка поотделно:
1.Фекално замърсяване
Бялото брашно е доста рисково за организма. Ако сварите брашното с вода на слаб огън, това ще ви помогне да приготвите такова мощно лепило, с което можете да залепите остарялата си книга.

С течение на годините по чревните стени остава пласт от употребяваните храни с бялото брашно, изключително в дебелото черво. Всеки ден това лепило се натрупва от ден на ден и повече и води до запек и ненапълно изпразване.

Заседналият метод на живот, нечистата околна среда, медикаментите, рафинираните артикули, захарта, химическите добавки, стресът и дефицитът на витамини, минерали и други хранителни субстанции също въздействат за натрупването на отрови в червата. Това визира бактериалната флора и забавя метаболизма.

2.Чревна дисбиоза
При дисбаланс на чревните бактерии се появяват доста здравословни проблеми. Прекомерната консумация на захар и протеини, неверна композиция от артикули, както и лаксативи и антибиотици предизвикват чревна дисбиоза.

3.Синдром на раздразненото черво
Синдромът на раздразненото черво се характеризира с хронични признаци като: метеоризъм, отичане на корема, запек, диария, болежка и колики в долната част на корема.

Този проблем може да провокира гъбички, паразити и патогенни бактерии, както и тревога или стрес. Синдромът на раздразненото черво води до разнообразни хронични болести и даже до рак.

4.Глутен и целиакия
Глутенът е протеин, който, за жалост, се среща от ден на ден и повече в нашата храна всеки ден.

Много постоянно, глутенът предизвиква съществени болести, в това число и целиакия. При целиакия, имунната система основава антитела против глутена и може да унищожи чревните власинки и даже да докара до гибел.

Но какво можем да създадем?
Необходимо е да се прави детоксикация на червата понякога. Ако имате акне и инфектиране на кожата, би трябвало да почистите червата.

Трябва да ядете здравословни храни и да бъдете физически дейни.

Тази диета може да ви помогне за възобновяване на чревната флора:

Закуска
Пресни плодове – в това число смокини или сливи. Пийте доста вода. Консумирайте натурален кефир, кисело мляко и извара. Избягвайте храни, които съдържат брашно и захар.

Обяд
Яжте зърнени храни без глутен, като ориз или киноа, салата и сурови зеленчуци по избор; редувайте пиле и риба.

Вечеря
Ориз или киноа, зеленчуци, сладки картофи.
Редувайте: пиле, риба, яйца, козе сирене, кисело мляко или извара.

По-добре да избягвате аленото месо. Яжте зрели и органични плодове, само че постоянно преди или след главните хранения.

Слънцето (витамин D) също е положително за червата. Избягвайте захар/сладкиши, кафе с мляко, краве мляко, алено месо, газирани питиета, консервирани плодови сокове и бял самун.

Като измененията хранителния си режим и метода си на живот, можете да избегнете 99% от заболяванията.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР