99-годишна капсула на времето, открита скрита под статуята на крал

...
99-годишна капсула на времето, открита скрита под статуята на крал
Коментари Харесай

Открита е 100-годишна капсула на времето в Нидерландия

99-годишна капсула на времето, открита скрита под статуята на крал Уилям II по време на ремонт, беше отворена и разкри исторически документи и книги за нидерландските борби против Наполеон, съобщи Агенция Франс Прес.

Работниците, които ремонтират постройката на Народното събрание в Биненхоф в Хага, с изненада откриха железна капсула на времето, скрита сред две стени, които поддържат постамента на краля.

Кметът Ян ван Занен тържествено отвори капсулата пред зала, цялостна с публицисти, с цел да разкрие наличието ѝ - писма, документи и книги.

" Това беше доста прелестно усещане от тези дни. Имаше стихотворение за краля и стихотворение за града и за страната. То върна времето отпреди 99 години в 2024 година ", сподели Ван Занен.

Откритието зашемети историците, които нямаха визия, че капсулата на времето съществува, сподели историкът на градското изкуство Софи Оли.

" Това беше доста огромна изненада. Тя е била вградена сред две стени в особено направена камера. ", сподели тя.

Книгите съставляват тритомно изложение на френски език на борбите на Уилям II против Наполеон, в това число борбата при Ватерло през 1815 година, от Ф. дьо Бас, прочут боен историк от това време.

Градът към този момент прави проекти да продължи традицията, като постави своя лична капсула на времето, когато статуята бъде сменена през 2028 година, сподели кметът.

" Идеята в този момент е да помолим жителите на Хага да ни посъветват какво да сложим в кутията за тези, които ще я отворят след 100 години ", сподели той.

Той ще се подчини на волята на хората, само че съобщи, че неговото лично желание е кутията да се изпълни с " текст и някои изображения от днешно време, текст за ремонта и монета, да вземем за пример евро ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР