99-годишен австралийски плувец подобри световен рекорд за неговата възрастова група

...
99-годишен австралийски плувец подобри световен рекорд за неговата възрастова група
Коментари Харесай

99-годишен австралиец подобри световен рекорд по плуване

99-годишен австралийски плувец усъвършенства международен връх за неговата възрастова група за 50 м свободен жанр, заяви Би Би Си.

На публично събитие в Куинсланд Джордж Коронс преплувал дистанцията за 56.12 секунди - ново постижение за възрастовата група от 100 до 104 години. Предишният връх, подложен през 2014 година, бе усъвършенстван с 35 секунди. Предстои той да бъде доказан публично от Международната федерация по плуване.

Рекордът от 2014 година е подложен от английския плувец Джон Харисън.

Коронс, който дава отговор на условията за слагането на връх, навършва 100 година през април. Той не скри какъв брой огромно наслаждение му е донесло достижението и дефинира плуването си като добре уравновесено, написа още Би Би Си.

Джордж Коронс е от Бризбър. Обичал да плува като дребен, само че възобновил навика да го прави още веднъж чак на 80 година Отказах се при започване на войната (Втората световна) и не мисля, че съм плувал до пенсионирането си, изяснява той и добавя, че се върнал към спорта, тъй като е желал да тренира.

По думите му надпреварата го е провокирало физически, само че е бил в положение да се оправи с помощта на подготовката си. По принцип Коронс плува три пъти седмично, а също така тренира във фитнес.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР