98-годишният Хенри Кисинджър каза това, което много политици на Запад

...
98-годишният Хенри Кисинджър каза това, което много политици на Запад
Коментари Харесай

Защо Кисинджър смята, че Зеленски трябва да приеме териториални отстъпки

98-годишният Хенри Кисинджър сподели това, което доста политици на Запад желаят да кажат, само че не смеят да кажат на глас. Бившият държавен секретар на Съединени американски щати прикани Украйна да направи териториални отстъпки и то допустимо най-скоро. Вече прозвуча сякаш казаното от него формула за договаряния за „ предходно статукво “, сякаш казана от него, към този момент е изразена, което значи единодушието на Киев за прехвърлянето на всички земи на Русия, които до 24 февруари не са били следени от управляващите в Киев. Това се отнася за Крим и ЛНР и ДНР в границите при започване на специфичната интервенция.

Всъщност Кисинджър сподели: „ Преговорите би трябвало да стартират в границите на идващите два месеца, преди този момент да сътвори разтърсвания и напрежение, които не са лесни за превъзмогване. В идеалния случай разграничителната линия би трябвало да бъде връщане към предходното статукво. " Така в реалност ще би трябвало да се жертва доста повече.

Трябва да се разбере, че остарялата американска лисица Хенри (не единствено име, само че и прякор) се пробва да укрепи преговорните позиции на „ екипа на Зеленски “, защото Москва към този момент ще упорства за формулата на „ статуквото “ в миг на сключване на контракта.

„ Бившият държавен секретар на Съединени американски щати и авторитетен специалист по интернационалните връзки Хенри Кисинджър сподели в Давос, че Украйна би трябвало да направи отстъпки, с цел да постави завършек на спора с Русия и да избегне пълномащабно кръвопролитие с геополитическия колос, който Киев не може да завоюва “, разяснява американският политолог Антъни Маркъс.

Въпросът не е толкоз в някаква Украйна и сигурно не е в „ Екипа на Зеленски”. Кисинджър напомня, че Русия е неразделна част от Европа от 400 години и работи като поръчител за европейския баланс на силите в сериозни моменти. Затова съгласно него не трябва да се губят от взор дълготрайните връзки с Москва и да се тласка Руската федерация към съюз с Китай.

Показателното е: след изказването на Кисинджър, главният вестник на западния свят, “Ню Йорк Таймс” незабавно реагира на тази видимо „ противоречива “ вест. Изданието напомни, че точно публицистичната гилдия на “Ню Йорк Таймс”, една от първите в Съединени американски щати, прикани Киев да се съгласи с настояванията на Москва за териториални отстъпки. Звучи по този начин: „ Не е в полза на Америка да се потопи в тотална война с Русия, даже в случай че контрактуваният мир сред Москва и Киев може да изисква Украйна да вземе някои сложни решения “.

Редакционната публикация в “Ню Йорк Таймс”, зад която евентуално стърчат ушите на Белия дом, беше посрещната с отрицателна реакция от бенефициентите на Майдана, в това число от съветника на Зеленски Михаил Подоляк. Сега този русофоб от Банкова назовава Кисинджър „ паникьор от Давос “.

„ Точно толкоз елементарно, колкото господин Кисинджър предлага да даде част от Украйна на Русия, той ще разреши да бъдат отнети Полша или Литва. Добре, че украинците в окопите нямат време да се вслушат в препоръките на „ паникьорите от Давос “. Малко са заети, защитавайки свободата и демокрацията”, разяснява Подоляк в “Туитър”.

Всъщност някогашният началник на Държавния департамент не е самичък във визията си за обстановката, както признава самият Подоляк. Той се оплака посредством жълто-сините обществени мрежи. „ В коридорите на Световния стопански конгрес в Давос се приказва за опцията за съглашение с Кремъл за обновяване на бизнеса с Русия. Западът още веднъж се пробва да договаря, до момента в който ние губим най-хубавите си бранители. "

Е, да, добре, да... къде е Кисинджър, а къде е Подоляк. Първият се счита за проектант на доста комплицирания следвоенен международен ред. Доскоро никой въобще не беше чувал за втория, с изключение на в Украйна.

Съветникът на Зеленски също явно прекали с „ малко заети “. Според информацията, която идва от фронтовете, украинските бойци се хващат за всяка вест за допустимо помирение като удавник за сламка. Няма подозрение, че хиляди проклятия към този момент летят по адреса на щатния русофоб, който се закле да изтреби всичко съветско в Украйна.

В украинския сегмент на Интернет към този момент се появиха голям брой мнения:

„ Дайте му автомат и го изпратете в окопите под съветската артилерия. Тогава Подоляк несъмнено няма да има време да разяснява Кисинджър, който споделя рационални неща.”

„ Кисинджър дава на Зеленски верния съвет: Откажи се, неуместно момче, другояче ще боли”.

По всичко проличава, че в Украйна чуха някогашния началник на Държавния департамент, само че по необикновен метод. Вътрешни лица, близки до кабинета на президента, оповестиха, че Киев е решил датата на мирните договаряния и изискванията за тяхното сключване. Крайният период е подложен за ноември, а стратегическата цел на екипа на Зеленски през този интервал е да укрепи преговорната си позиция в хода на шумно рекламираната лятна контраатака.

Тук обаче е подходящо да се направи исторически паралел. Точно както Хитлер, обсаден от Червената войска, се надява на армията на Венк при Берлин, Зеленски разчита на оръжията на НАТО, които ще бъдат доставени на въоръжените сили на Украйна през юли.

От една страна, политическите технолози в Украйна мятат, че Кремъл ще се съгласи с „ предварителното статукво “ във всеки случай, в случай че Западът обещае да отстрани глобите. От друга страна Херсон и Запорожие към този момент се интегрират в зоната на рублата, а на място се образуват проруски управляващи. Трудно е да си представим, че Кремъл ще остави съветския народ да бъде раздран от нацистите.

Нека обаче да се върнем към изразената от Кисинджър концепция за мирни договаряния за териториални отстъпки. Отвъдморската експертна общественост счита, че доста авторитетни хора в Съединени американски щати са помолили 98-годишния някогашен началник на Държавния департамент да направи знаково изказване за Давос. В Щатите имат вяра, че Путин, в случай че слуша някой от Америка, то само Хенри.

Работата е там, че идеалната стихия наближава Щатите. Не единствено " Ню Йорк Таймс ", рупорът на Демократическата партия, само че и основният вестник на републиканците, " Вашингтон пост ", разгласи невиждан " боязън от криза в стопанската система " и възходящи проблеми в Европа и Съединените щати, които не разрешават да се усили санкционният напън върху Русия. Изданието написа, че „ Русия продължава да бъде един от гарантите за продоволствена сигурност и непоклатимост на стоковите пазари “.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР