9638 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената

...
9638 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената
Коментари Харесай

Спипаха нова порция пияни и дрогирани шофьори зад волана

9638 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата.

Извършен е надзор на 12 202 водачи и пасажери. Съставени са 2690 фиша и 645 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на миналия ден са открити общо 27 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - 13 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 14 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат девет водачи, трима са отказали да бъдат тествани.

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор “ са тествани 1937 МПС и 2322 водачи и пътници; за установени нарушавания са формирани 720 фиша и 103 АУАН. Установени са двама водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и двама - под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани към 16 часа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР