9574 души са обявили за 2022 г. пред НАП, че

...
9574 души са обявили за 2022 г. пред НАП, че
Коментари Харесай

НАП проверява българи със сметки и имоти в чужбина

9574 души са оповестили за 2022 година пред Национална агенция за приходите, че получават приходи от чужбина в границите на Европейски Съюз, а други 40 – от трети страни. Това излиза наяве от доклад на Националната организация за приходите (НАП) за 2022 година, оповестен неотдавна, написа „ 24 часа “.

По сигнал от Гърция, пожелан през автоматизираната система за продан на данни, българската приходна организация е получила информация за българи, които са придобили или продали недвижими парцели след 2016 година в южната ни съседка. От общо 1896 лица, които имат недвижима благосъстоятелност там, на 767 са предоставени проверки, които се чака да приключат тази година.

По самодейност на българската приходна организация е осъществена и многостранна проверка дружно с Гърция на обсега на Данък добавена стойност, като са взели участие дружно с южната ни съседка в 4 плана за многостранни проверки по самодейност на друга страна членка. По две от тях са открити лица,които вземат участие в интернационалните схеми за измамис косвения налог. Разследването продължава и за него липсват детайлности.

Усилени инспекции текат и на българи - притежатели на парцели в Дубай. За 2022 година са завършили 18, задачата им е била да откриват обстоятелства и условия. В хода на инспекциите са подадени 6 коригиращи заявления и е формиран един акт за административно нарушаване. В резултат на инспекциите са предоставени 4 проверки, като досега са завършили 3 от тях с в допълнение открити дължими 131 000 лева

Освен притежаването на недвижима благосъстоятелност са проверявани и българи със сметки в Дубай. Приключилите 8 инспекции са с декларирани от лицата приходи в хода на инспекциите на обща стойност 4,5 млн. лева Завършени са и 11 проверки с общо в допълнение открити отговорности за 1,9 млн. лева.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР